S-a deschis sezonul pentru biciclisti. Trasee optime si cat costa sa inchiriezi o bicicleta

  0
  418
  S-a deschis sezonul pentru biciclişti. Trasee optime şi cât costă să închiriezi o bicicletă
  S-a deschis sezonul pentru biciclisti. Trasee optime si cat costa sa inchiriezi o bicicleta

  Bucurestenii au la dispozitie, incepand de vineri dimineata, de un serviciu mai performant pentru ciclism. Asociatia MaiMultVerde anunta deschiderea sezonului ciclist din 2012 si a primelor trei centre din reteaua Cicloteque odata cu venirea primaverii.

  Maine, 6 aprilie,  vor fi deschise centrele din Parcurile Tineretului,Titan si Herastrau. 100 de biciclete si echipamentul de protectie necesar sunt puse la dispozitia amatorilor de mers pe bicicleta din Bucuresti in fiecare zi a saptamanii intre 12.00 si 20.00.

  Cicloteque este un serviciu de bike-sharing pus la dispozitia bucurestenilor de Asociatia MaiMultVerde. Incepand cu 2012, serviciul se autosustine din inchirierea bicicletelor din centrele din Bucuresti.

  Sistemul de bike sharing Cicloteque isi incepe al cincilea an de functionare in 6 aprilie prin deschiderea a primelor trei din cele sase puncte de inchiriere din Bucuresti. Pentru inceput au fost deschise centrele din parcurile Tineretului, Titan si Herastrau, urmand ca in a doua jumatate a lunii aprilie sa fie deschise treptat si centrele din Parcul Drumul Taberei, de la Facultatea de Drept si statia din zona Pietei Romane, de la Centrul Public al Fundatiei Soros.

  Cele trei centre sunt deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 12.00 si 20.00. Inchirierea bicicletelor se poate face in centre si online pe site-ul www.cicloteque.ro, urmand trei pasi simpli: inregistrarea, crearea unui cont si plata prin e-payment sau online banking. Tarifele sunt foarte avantajoase: 10 lei/ora pentru inchiriere test sau 2 lei pe ora pe baza unui abonament. Impreuna cu bicicleta, utilizatorul primeste si echipamentul de protectie necesar (antifurt, casca de protectie, genunchiere, manusi). Pentru studenti, someri si pensionari, tarifele sunt reduse la jumatate. Dupa inchiriere bicicletele pot fi returnate in oricare dintre centrele Cicloteque deschise.

  Biciclete si gratis

  In Bucuresti sunt insa si centre care inchiriaza biciclete gratuit, insa calitatea vehiculului si asteptare iti taie tot cheful. Pentru cei care se considera norocosi sau au o rabdare de fier, le recomandam centrele din Herastrau si Kiseleff. Aici, centrul “La Pedale” ofera biciclete gratuit, pe baza de buletin, pentru plimbari de maximum doua ore. Pe un buletin se pot luat trei biciclete. Sediile sunt: pentru Parcul Kiseleff iesirea spre strada arhitect Ion Mincu, iar in Herastrau la capatul dinspre intersectia Charles de Gaulle, zona skating.
  La “Geo Bate Saua”, fascinanta poveste a proprietarului o cititi aici, se pot inchiria biciclete pentru mountains bike contra a 60 de lei pe zi.

  Carpat Bike nu doar inchiriaza biciclete performante, ci organizeaza si tururi. De aceea, o zi de inchiriere este 15 euro, 35 de euro in weekend, iar garantia este de 50 de euro. Platile se fac in lei, la cursul zilei. Adresa este sos. Bucuresti-Targoviste 22 sau aici www.carpatbike.ro, unde vedeti si calendarul plus pretul tururilor organizate pentru biciclisti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.