Castigatorii licentei de la Cupru Min au cumparat o societate cu autorizatie de mediu expirata

Castigatorii licentei de la Cupru Min au cumparat o societate cu autorizatie de mediu expirata

Castigatorii licentei de la Cupru Min au cumparat o societate cu autorizatie de mediu expirata, potrivit unui document prezentat in premiera de The Money Channel. Legea nu prevede astfel de situatii in care societatea nu are autorizatie de mediu valabila, spune Alexandru Patruti, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, scrie Money.ro.

„Autoritatea competenta suspenda permisul cand titularului de licenta i se suspenda autorizatia de mediu. Suspendarea vine ca urmare a unor incalcari a legislatie de mediu si nu a expirarii autorizatiei de mediu. Daca nu a reinnoit-o si cea pe care o aveti dvs. este ultima, rezulta ca ea nu are autorizatie de mediu valabila”, a declarat presedintele ANRM, Alexandru Patruti.

La sfarsitul lunii martie, firma canadiana Roman Copper Corp. a castigat licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Roman Copper este o corporatie fondata de banca de investitii Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiana cu activitati de investment banking, care ofera servicii de consultanta pentru finantare corporatista, restructurare financiara si in domeniul fuziunilor si achizitiilor.

Viitorul proprietar al Cupru Min Abrud va plati o redeventa pentru minereuri neferoase de 4%, dupa ce o ordonanta a Guvernului ce prevedea majorarea redeventei la 6% nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru a-si produce efectele.

Nivelul este unul dintre cele mai mici din lume. Literatura de specialitate mentio­neaza ca acesta este cuprins la nivel mondial intre 5 si 10%, putand ajunge chiar la 14%, cum este in Chile.

La finele anului trecut, Zambia a majorat redeventa la extragerea acestui minereu de la 3% la 6%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *