S-a descoperit ca o anumita substanta din Marul-lupului cauzeaza, de fapt, cancerul, in special cel al sistemului urinar

0
531
S-a descoperit că o anumită substanţă din Mărul-lupului cauzează, de fapt, cancerul, în special cel al sistemului urinar
S-a descoperit ca o anumita substanta din Marul-lupului cauzeaza, de fapt, cancerul, in special cel al sistemului urinar

In Taiwan s-a descoperit ca o anumita substanta din Marul-lupului cauzeaza, de fapt, cancerul, in special cel al sistemului urinar.

Asa numita “buruiana atomica” este folosita din cele mai vechi timpuri pentru tratamente naturiste, iar utilizarea ei este foarte raspandita si in Romania, mai ales in sud-vest. Acidul aristolochic este ingredientul clasic folosit in Asia pentru scaderea in greutate, vindecarea durerilor articulare sau boli ale stomacului, insa cercetatorii spun ca poate produce cancer sau tulburari renale.

In Taiwan, unde medicina naturista este foarte populara, s-a efectuat un studiu pe 151 de pacienti afectati de cancer, iar dintre acestia 60% prezentau mutatii ADN specifice legate de ingerarea acidului aristolochic.

Aceeasi situatie a fost intalnita si in Belgia, unde tratamentul pe baza acestei substante a fost interzis dupa ce au aparut mai multe cazuri de insuficienta renala la femei. A fost interzisa in mai multe state, dar, cu toate acestea, raspandirea sa continua.

Marul-lupului creste prin culturi, la margini de camp si prin locuri virane. Are frunze ca ale fasolei, flori galbene si miros inecacios, iar in sudul Moldovei este cunoscuta sub numele de curcubetica, si pe malul Dunarii – buruiana de remf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.