Primul dromader clonat din lume s-a nascut intr-un laborator din Dubai, pe data de 8 aprilie. Anuntul a fost facut astazi de responsabilii centrului de reproductie a camelidelor din emirat.
dromader clonat
Camila cu o singura cocoasa este un mamifer rumegator din familia Camelidae. Animal de povara putin pretentios rezistent la sete si caldurile tropicale, este folosit la transportul in caravane prin desert (foto simbol arhiva

Nu mai putin de cinci ani de cercetare le-au fost necesari expertilor pentru a crea puiul de dromader. El a fost “botezat” Injaz, adica “Realizare”. “Dromaderii sunt foarte utili aici pentru productia de lapte si pentru curse”, a tinut sa precizeze Nisar Wani, unul dintre cercetatori, in timp ce directorul stiintific al centrului, Lulu Skidmore, a adaugat ca acest progres este semnificativ si ofera mijloacele necesare pentru pastrarea genelor dromaderilor.

Centrul din Dubai, care este finantat de suveranul Dubaiului, seicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum, a mai reusit o performanta, care, la vremea respectiva, in 1998, parea de domeniul fantasticului: expertii au incrucisat un dromader cu o lama, animalul rezultat fiind numit cama.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here