S-au finalizat sase statii de autoservire pentru biciclete

  S-au finalizat sase statii de autoservire pentru biciclete

  Primarul Emil Boc a anuntat azi ca sase din cele 50 de statii de autoservire pentru biciclete au fost finalizate. Acestea se afla in diferite zone ale orasului pentru a acoperi cat mai mare parte din oras. Statiile finalizate se afla pe Calea Floresti, Detunata, Mihai Viteazu, Constantin Brancusi, Cardinal Iuliu Hossu, Dorobantilor. In lucru se afla alte trei statii self-service pe Miraslau, Ion Agarbiceanu si Observatorului. Dintre cele 50 de statii 43 de statii se vor afla in Cluj-Napoca, trei statii in Apahida si patru in Floresti.

  Finalizarea proiectului este estimata pentru iunie anul viitor.

  Cele 500 de biciclete sunt produse de firma Cross din Bulgaria si costa intre 150-200 euro in functie de dotari. Bicicletele pot fi utilizate in mod gratuit de catre clujeni pe baza unui card. Vor fi emise 6000 de carduri.

  ”Prin acest proiect dorim sa promovam un mod de viata diferit, un mod de deplasare alternativa la masina pe care cu totii o venerem, mult mai sanatos si mai eficient, deplasarea cu bicicleta.Sper ca in 5 ani sa avem si noi parkinguri de biciclete precum in Olanda la Utrecht Utrecht asemanator cu orasul nostru, are parkinguri supraterane pe doua nivele si multe statii de autoservire pentru biciclete. Dimineata sute de oameni se deplaseaza pe biciclete, concureaza ca numar cu masinile. Trebuie schimbta mentalitatea, trebuie sa facem infrastrucutura sa incurajam deplasarea cu bicicleta. Acest proiect este doar inceputul, in anii urmatori proiectul va fi extins. O sa ma implic pentru a exista linii de biciclete, sa obisnuim soferii ca exista un alt partener de trafic. ” a declarat Emil Boc.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *