Efectele schimbarilor climatice: Bananele vor inlocui cartofii

Efectele schimbarilor climatice: Bananele vor inlocui cartofii

Bananele ar putea inlocui cartofii ca aliment de baza in multe dintre statele in curs de dezvoltare. Aceasta modificare ar putea surveni ca urmare a schimbarilor climatice, arata BBC News.

Potrivit cercetatorilor, incalzirea climatica ar putea transforma bananele intr-un aliment de baza pentru milioane de oameni. Oamenii vor fi nevoiti sa se adapteze unor meniuri noi, in timp ce culturile traditionale vor intampina din ce in ce mai multe probleme.

Acestea informatii au fost facute publice dupa ce Comitetul pentru Securitate Alimentara din cadrul Natiunilor Unite a solicitat un studiu despre efectele schimbarilor climatice asupra a 22 dintre cele mai importante marfuri din agricultura.

Studiul a aratat ca cele mai importante trei culturi din lume din punctul de vedere al caloriilor pe care le furnizeaza – porumbul, orezul si graul – vor scadea semnificativ in statele in curs de dezvoltare.

Culturile de cartof vor avea si ele de suferit din cauza cresterii temperaturilor si a schimbarilor climatice.

Autorii studiului sunt de parere ca, odata cu schimbarile climatice, va fi posibila si cultivarea bananelor in zone mai inalte, regiuni in care acum este cultivat cartoful.

Desi bananele au anumiti factori de limitare in ceea ce priveste cultivarea, doctorul Philip Thorton este de parere ca acestea ar putea inlocui cartoful in anumite regiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *