VOCEA RUSIEI: Scutul antiracheta va transforma Romania in tinta pentru rachetele nucleare rusesti

  0
  420
  Rusia pregăteşte noi rachete nucleare
  VOCEA RUSIEI: Scutul antiracheta va transforma Romania in tinta pentru rachetele nucleare rusesti

  Site-ul postului public de radio Vocea Rusiei publica un comentariu pe tema relatiilor dintre SUA, Rusia si Estul Europei si spune ca scutul american antiracheta va transforma Romania intr-o tinta prioritara pentru rachetele nucleare ale Moscovei.

  In comentariul publicat de site-ul Vocea Rusiei, jurnalistul Valentin Mandrasescu observa ca romanii rusofobi dezamagiti de capacitatea de a actiona a presedintelui Obama au devenit admiratori ai partidului Republican din SUA.

  In sistemul de coordonate si intelegere a ordinii mondiale al unor analisti, scrie Vocea Rusiei, „prezenta elementelor scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei este aproape un talisman magic, care protejeaza aceasta tara de toate necazurile si, indeosebi, de Principalul Necaz din Rasarit, anume de presupusele tentative ale Rusiei de a include Romania in sfera sa de influenta”.

  „Ideea ca mult doritele elemente ale apararii antiracheta reprezinta un motiv de a transforma Romania in tinta prioritara pentru rachetele nucleare rusesti ori nu ajunge la creierele spalate bine de propaganda americana, ori din ea sunt extrase cu succes povestile ca scutul antiracheta protejeaza inclusiv Romania. Desi orice specialist competent intelege ca scutul antiracheta ii protejeaza tocmai pe americani”, spune Valentin Mandrasescu.

  „In acest context este limpede si logic faptul ca actuala elita romaneasca, care si asa este „produsul” politicii est-europene a presedintelui Bush, nu-l iubeste pe Barack Obama si ii doreste infrangerea. Dragostea vibranta fata de republicani provine dintr-o intelegere eronata a problemelor cu care se confrunta acum Statele Unite. Pentru analistii, politicienii si expertii care s-au obisnuit sa traiasca in epoca Pax Americana, adica in perioada in care se parea ca hegemonia Americii va fi vesnica, este foarte greu sa inteleaga ca stapanii lor de peste ocean se confrunta cu o criza sistemica, nu cu o criza de conducere”, mai scrie Vocea Rusiei.

  „Guvernul lui Victor Ponta pare mai adecvat din punct de vedere al atitudinii fata de fantomele Razboiului Rece, insa multi dintre sustinatorii lui sufera de sindromul „cautarii tarului cel bun”, iar tarul este cautat tocmai la Casa Alba. Unii oficiali din Departamentul de Stat american l-au sprijinit pe presedintele Traian Basescu in lupta politica cu Guvernul, aruncand concomitent in cosul de gunoi voturile a 7,4 milioane de alegatori romani, care au votat pentru demiterea presedintelui. Pentru unii adversari ai lui Basescu, acest amestec grosolan a avut un efect de trezire la realitate, insa multi au decis ca, daca administratia lui Obama este nedreapta, inseamna ca administratia lui Romney va fi in mod obligatoriu mai buna. Chintesenta „logicii” tuturor segmentelor elitei politice este expusa perfect in formula unui analist politic local: „America are dreptate chiar si atunci cand greseste”. Ramane deschisa intrebarea cum va putea Rusia sa coexiste cu state conduse de oameni care impartasesc astfel de convingeri”, conchide Valentin Mandrasescu in comentariul sau.

  Baza aeriana de la Deveselu va gazdui 24 de interceptori terestri – rachete de interceptare SM-3 (Standard Missile 3) tip Block 1B, care vor deveni operationali in 2015 si vor proteja Romania de eventualele atacuri cu rachete balistice.

  Sursa vehiculata a potentialelor atacuri, potrivit discursului oficialilor din SUA, este Iranul. Dmitri Medvedev a amenintat anul trecut ca Moscova isi va desfasura rachetele strategice la granita cu UE pentru a raspunde scutului american antiracheta ce va fi amplasat in Europa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.