Array

S-au inscris deja zece echipaje la Carpathian Adventure

Reprezentantii Outward Bound Romania si Asociatia Turistica Perpetuum Mobile, organizatorii editiei a XI-a a Carpathian Adventure au prezentat ultimele detalii privind editia din acest an, care va avea loc in perioada 11 – 14 august. Carpathian Adventure este o competitie de aventura clasica de trei zile, prin care se cunosc oameni, se incheaga echipe, si trebuie sa faca fata unor provocari fizice si psihice, in tot acest timp au parte de frumusetea si salbaticia naturii din Romania.
Pentru editia din acest an, competitia va avea loc in Muntii Trascaului si Muntii Gilaului, cu tabara in localitatea Rimetea, langa Aries. Perioada de inscriere a echipajelor participante este 15 aprilie – 20 iulie 2011, pana in acest moment fiind inscrise deja 10 echipaje, din Bulgaria, Ungaria si Romania, din Bucuresti, Timisoara, Deva, Pitesti, si judetul Mures. “Anul acesta concursul va avea loc in Muntii Apuseni, in doua zone montane diferite, Muntii Trascaului si Muntii Gilaului. Ne-am gandit pentru editia din acest an la aceste doua masive muntoase , care sunt munti foarte frumosi, nu chiar asa de inalti precum Fagaras sa Retezat, dar sunt propice pentru probele incluse in competitie. Tabara de baza va fi in localitatea Rimetea, langa Aries, si traseul montan al competitiei va insemna aproximativ 80 de kilometri, iar proba de mountain bike, va fi in partea estica a Muntilor Gilau, pe o distanta de 120 de kilometri. In total, tot concursul va insuma 220 de kilometri, cu toate probele incluse, trekking (60-90 km), mountain bike (120-130 km), plutarit ( 3-5 km), coborare pe coarda, speologie si alte probe alpine”, a precizat Székely László, director technic al competitiei.
Concursul va dura 76 de ore, se va desfasura non stop, care va debuta pe 10 august, ora 8 dimineata si se va incheia duminica dimineata pe 14 august. Premiile editiie din acest an , pe echipe, sunt de 1000 de euro pentru locul I, respectiv premiul II: 750 euro, premiul III: 500 euro, premiul IV: 250 euro. Regulamentul competitiei prevede ca toate echipele sunt mixte din punc de vedere a sexului, compuse din patru persoane. In timpul concursului echipa trebuie sa conlucreze ca o unitate independenta si sa raspunda pentru securitatea membrilor echipei. Fiecare echipa isi desemneaza un capitan de echipa, care are rolul de a tine legatura cu organizatorii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente