Moscova ascunde adevarul. Centralele nucleare rusesti sunt nesigure

Centrale nucleare
Centralele nucleare din Rusia sunt departe de a fi atat de sigure pe cat afirma autoritatile de la Moscova, in special in raport cu riscurile seismice, releva un raport oficial realizat dupa catastrofa de la centrala japoneza de la Fukushima, obtinut de AFP.

‘Seismicitatea zonelor unde sunt amplasate mai multe centrale nucleare este subevaluata’ si anumite centrale nu dispun de un ‘sistem de oprire automata a reactorului’ in caz de cutremur, se arata in raportul guvernamental, preluat de LePoint.fr.

Acest raport, de 150 de pagini, descrie diferite aspecte ale securitatii ecologice si enumera nu mai putin de 32 de probleme descoperite in centralele nucleare din Rusia.

Documentul i-a fost prezentat, pe data de 9 iunie, in cadrul unei reuniuni la nivel inalt, prezidata de seful statului rus, Dmitri Medvedev.

Astfel, raportul mai spune ca o parte din echipamentele menite sa asigure securitatea centralelor nu au fost testate la capitolul capacitate de rezistenta la cutremur.

‘Cel mai important element din acest raport este ca niciuna dintre centrale nu a fost testata pentru un potential soc care ar putea fi cauzat de un cutremur, dar si de fenomene naturale precum o furtuna’, a declarat Igor Koudrik, seful programului nuclear rus Bellona, citat de AFP.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente