Sa pastram apele curate

0
500

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care va avea loc pe 22 martie, reprezentantii Directiei Apelor (DA) Jiu au atras ieri atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra importantei calitatii apei si a dezvoltarii infrastructurii alimentarii cu apa. „Trebuie sa avem grija ca eventualele poluari sa nu deterioreze resursele de apa potabila. Toti cetatenii trebuie insa sa acorde sprijinul si ma refer aici la comunitatile care depoziteaza gunoiul haotic sau pe malul apelor”, a declarat Marin Talau, directorul DA Jiu. Acesta a amintit ca, in urma verificarilor efectuate in judet cu privire la actiunile de igienizare din aceasta primavara, s-au gasit o serie de deficiente in ceea ce priveste gradul de salubrizare a cursurilor de apa. Garda de Mediu a aplicat sanctiuni in cuantum total de 165.000 de lei.

Este necesara o statie de epurare

Reprezentantii DA Jiu au subliniat faptul ca probleme cu poluarea apei sunt in special in marile localitati. „E normal ca fantanile si cismelele din Craiova sa nu aiba apa potabila atata timp cat canalizarile comunica in mare masura cu panza freatica”, a spus Marin Talau.

Acesta a precizat ca pentru remedierea problemelor este nevoie de investitii foarte mari pe infrastructura de apa si canalizare, mai ales ca nici la capitolul statii de epurare nu stam foarte bine. „Statia de epurare de la Facai, a carei constructie a inceput acum 20 de ani, este proiectata astfel incat sa epureze pana in doi metri cubi de apa/secunda. Totusi, apa menajera eliberata din Craiova este de patru metri cubi/secunda”, a precizat Talau.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.