Sabin Cutas – „CE trebuie sa urmareasca includerea standardelor de mediu si a principiilor comertului echitabil pe agenda OMC”

  0
  488
  Sabin Cuta? -
  Sabin Cutaş - "CE trebuie să urmărească includerea standardelor de mediu şi a principiilor comerțului echitabil pe agenda OMC"
  Sabin Cutas - "CE trebuie sa urmareasca includerea standardelor de mediu si a principiilor comertului echitabil pe agenda OMC"
  Sabin Cutas - "CE trebuie sa urmareasca includerea standardelor de mediu si a principiilor comertului echitabil pe agenda OMC"

  Europarlamentarul Sabin Cutas a pledat miercuri, in plenul Parlamentului European, pentru elaborarea unui sistem global echitabil de utilizare si alocare a resurselor mondiale. El a cerut executivului european sǎ urmareasca includerea standardelor de mediu si a principiilor comertului echitabil pe agenda Organizatiei Mondiale a Comertului si si-a exprimat convingerea privind necesitatea interzicerii speculatiilor cu materii prime.

  Interventia deputatului european a avut loc in cadrul dezbaterii privind raportul „O Europa eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor”. Sabin Cutas este raportor al grupului sau politic – Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor Europeni – in Comisia pentru comert international pentru acest dosar.

  „In ultimii 12 ani am asistat atat la o crestere semnificativǎ a preturilor materiilor prime la nivel mondial, cat si la o volatilitate ingrijoratoare a acestora. In a doua jumatate a anului 2010, 44 de milioane de oameni au fost impinsi spre saracie de majorarea preturilor la alimente. Aceste fenomene sunt cauzate nu numai de penuria resurselor, dar si de alocarea ineficientǎ a acestora, sau de speculatia de pe pietele de marfuri”, a explicat deputatul european.

  „In acest context, Uniunea Europeanǎ trebuie sǎ lucreze pentru elaborarea unui sistem global echitabil de utilizare si alocare a resurselor mondiale. Cer executivului european sǎ urmareasca includerea standardelor de mediu si a principiilor comertului echitabil pe agenda Organizatiei Mondiale a Comertului. Continuarea eforturilor pentru reducerea si eliminarea barierelor tarifare si netarifare din calea comertului cu bunuri si servicii ecologice reprezinta de asemenea un pas important in directia unei utilizari mai eficiente a resurselor”, a adaugat Sabin Cutas.

  „Nu in ultimul rand, as dori sǎ reamintesc cǎ speculatia cu materii prime afecteaza in mod direct vietile a milioane de oameni, provocand saracie si foamete. De aceea consider obligatorie interzicerea urgentǎ a acestei practici”, a conchis europarlamentarul roman.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.