Solutii pentru salvarea lacului cu nuferi din Baile 1 Mai, secat anul trecut

0
294
Concluziile comisiei care a verificat situa?ia Lacului cu nuferi din Rezerva?ia natural? Lacul Pe?ea - Omul a stricat echilibrul
Concluziile comisiei care a verificat situaţia Lacului cu nuferi din Rezervaţia naturală Lacul Peţea - Omul a stricat echilibrul
Solutii pentru salvarea lacului cu nuferi din Baile 1 Mai, secat anul trecut

Autoritatile bihorene spun ca au gasit solutii pentru a salva lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, secat anul trecut, iar custodele rezervatiei sustine ca…. de vina sunt forajele unor pensiuni si vile ridicate in zona. Acum, administratia judeteana vrea ca in vara sa instaleze sifoane in rezervatie, pentru ca apa sa revina in lac si sa salveze speciile unice din zona.

Custozii Lacului cu Nuferi din Baile 1 Mai ii acuza pe proprietarii de vile din vecinatatea lacului ca au secat izvorul termal.
Reprezentantii Prefecturii s-au intalnit cu mai multi specialisti si au incercat sa gaseasca solutii pentru salvarea rezervatiei.
„Impreuna trebuie sa actionam si sa gasim solutii concrete, rapide de a actiona pentru a mai salva ce se poate. In principal trebuie gasite solutii pentru refacerea debitelor izvoarelor naturale”, spune custodele rezervatiei Lacul cu Nuferi din Baile 1 Mai, Radu Huza.
Dupa ce fiecare persoana prezenta la sedinta a venit cu propuneri, s-au evaluat cele mai bune planuri, iar la inceputul primaverii vor incepe actiunile de salvare ale rezervatiei.
„Acel put ar trebui decolmatat pentru ca e clar ca in timp s-au depus aluviuni acolo si decolmatarea lui ar fi o incercare de a salva ce se mai poate salva.”, explica prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop.
Localnicii din Baile 1 Mai nu pot accepta ca bijuteria statiunii a disparut.
Reprezentantii Prefecturii spun ca vor evalua propunerea de a interzice forajele in zona celor doua statiuni bihorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.