Actiune inedita de salvare a Marii Moarte

Actiune inedita de salvare a Marii Moarte

Zeci de oameni au luat parte la o sedinta foto organizata in Marea Moarta.

Fotografiile sunt menite a trage un semnal de alarma asupra starii Marii Moarte. Anual, apele marii scad cu cel putin un metru.

Evenimentul este sponsorizat de un grup de activisti care sufera de boli de piele si care depind de tratamentele cu apa si mal din Marea Moarta. “Noi vrem ca Guvernul si industriasii sa nu mai jefuiasca Marea Moarta. Nu vom tolera piratii care, in plina zi si cu acceptul Guvernului, jefuiesc marea noastra”, a declarat Shai Olcher, unul dintre activisti.

Evenimentul organizat de fotograful Spencer Tunick este la cea de-a doua editie. In 2011, participantii au fost fotografiati nud. Situatia dramatica in care se afla Marea Moarta l-a determinat pe fotograf sa ceara interventia de urgenta a autoritatilor.

“Oamenii sunt atenti la celebritati, bani si trupuri. Marea Moarta este importanta pentru lumea intreaga datorita mineralelor benefice pielii. Este evident faptul ca pielea este vulnerabila, dar acum Marea Moarta este cea vulnerabila”, a declarat fotograful spencer Tunick.

Marea Moarta inregistreaza o scadere a nivelului apei cu pana la unu metru in fiecare an. Principala cauza este, in opinia activistilor, extragerea excesiva a malului pentru a fi folosit in tratamentele cosmetice si de recuperare. O cauza secundara este folosirea apei din mare pentru procesele industrale si pentru agricultura.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente