Salvati, dar condamnati la moarte. Ramasa fara bani, o rezervatie africana isi va eutanasia leii

0
282

Ingrijitorii leilor din sanctuar spun ca prefera sa ii eutanasieze decat sa ii lase prada braconierilor.leii din sanctuar

Reprezentantii sanctuarului SanWild din Africa de Sud atrag atentia ca animalele ar putea fi eutanasiate daca nu reusesc sa stranga rapid bani pentru ingrjirea lor.

16 lei dintr-o rezervatie din Africa de Sud ar putea muri din cauza lipsei banilor pentru mancarea lor. Sanctuarul SanWild din provincia Limpopo, face un apel urgent de donatii, pentru a salva vietile a 14 adulti si doi pui.

Autoritatile au avertizat ca daca sanctuarul nu poate strange 4.500 de euro lunar, costul carnii pentru lei, vor fi fortate sa ii eutanasieze, chiar luna viitoare.

„Preferam sa ii eutanasiem decat sa ii lasam sa sfarseasca drept trofee pe peretele vreunui vanator”, a declarat Louise Joubert, fondatorul rezervatiei.

Cei 16 lei, 8 masculi si 8 femele, au fost salvati din „industria” de vanatoare, in care animalele sunt crescut in captivitate pentru a fi vanate intr-un spatiu restrans.

Fiecare leu are acum la dispozitie 6 hectare si are nevoie de 4-5kg de carne pe zi. Intrucat au trait toata viata in captivitate, nu sunt capabili sa isi gaseasca singuri mancarea in salbaticie. Toti masculii au fost sterilizati pentru a preveni imperecherea.

„Din cauza crizei economice am inceput sa ne zbatem pentru fonduri. Avem nevoie disperata ca oamenii sa adopte leii sau sa ii sponsorizeze. Donatiile, cat de mici, pot sa ii salveze!”, a precizat Joubert.

Sanctuarul a dat in judecata guvernul Africii de Sud, intrucat acesta nu si-a respectat promisiunile de ajutor financiar.

Cine doreste sa ajute cu o donatie cei 16 lei, gaseste mai multe informatii pe site-ul oficial al rezervatiei, www.sanwild.org.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.