Salveaza ca .WWF, Salveaza un copac!

Salveaza ca .WWF, Salveaza un copac!

O veste buna: acum poti contribui si tu la salvarea padurilor din Romania, cu ajutorul programului pus la dispozitie in mod gratuit de World Wide Fund (WWF).

Pentru reducerea consumului de hartie si, implicit, salvarea padurilor de la defrisari masive, organizatia a creat un nou format de fisier .PDF, botezat .WWF, care il impiedica pe utilizator sa printeze documentul.

In prezent, consumul de hartie la nivel mondial este mult prea mare, astfel ca padurile dispar intr-un ritm accelerat.

Pe principiul “nu se termina benzina in timpul vietii mele”, multi dintre noi, nu ne gandim prea mult la consecintele unui simplu print. “Ei, si ce mai conteaza o hartie in plus, doar nu s-o sfarsi Pamantul cu ea!”

Si intr-adevar, Pamantul nu se va termina nici daca am taia toti copacii. El va continua sa existe, pentru ca Planeta este mai puternica decat noi.

Ne gazduieste, dar perioada de timp depinde si de comportamentul nostru.

Citeam undeva ca cineva a dus la reciclare 91 kg de hartie pentru care a primit 11 lei si spunea ca este descurajant de putin.

Cand te ajuti sa respiri, trebuie sa te imbogatesti din asta?

WWF desfasoara campanii la nivel mondial impotriva despaduririlor, iar prin crearea noului format .wwf, organizatia incearca sa ne reaminteasca faptul ca fiecare foaie de hartie si fiecare print conteaza.

WWF spera astfel sa limiteze numarul de click-uri pe butonul “imprima”, un gest care se dovedeste fatal pentru biodiversitate.

A aparut si versiunea Windows pentru fisierul de tip .wwf.

Programul poate fi descarcat gratuit de aici.

Apreciem raspandirea acestui mesaj, dar te rugam, nu-i da PRINT.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente