Santierul Centrului de Deseuri din Cluj e pustiu

Santierul Centrului de Deseuri din Cluj e pustiu

Centrul de Deseuri din Cluj bate pasul pe loc. Cu toate ca este singura solutie viabila pentru depozitarea gunoaielor din judet, dupa inchiderea definitiva a rampei de la Pata Rat, lucrarile de constructie sunt extrem de intarziate. Timp de 8 luni s-a realizat doar 10% din proiect. Intre timp, Consiliul Judetean gaseste scuze care de care mai inedite, pentru a motiva absenta muncitorilor de pe teren.

Reporterii Transilvania L!VE si citynews.ro au verificat daca se lucreaza la Centrului de Deseuri, asta dupa ce in data de 7 noiembrie pe santier nu era niciun muncitor si niciun utilaj. Atunci reprezentantii Consiliului Judetean spuneau ca este o exceptie faptul ca in ziua respectiva lucrarile au fost oprite. Insa doua saptamani mai tarziu situatia era aceeasi. Pe santierul viitorului Centru Integrat de Management al Deseurilor nu se lucreaza nici astazi. Toate utilajele sunt parcate la intrarea in santier si aici nu se afla niciun muncitor.

Situatia este pusa pe seama problemelor financiare ale constructorului din Timisoara.

“La ora actuala cautam solutii pentru ca constructorul nu doar ca are probleme financiare, dar este in stare de faliment si discutiile sunt cu cei care reprezinta constructorul si noi speram ca in zilele urmatoare sa existe o solutie. Pe langa firma Confort in aceasta lucrare mai sunt cateva firme straine si sunt discutii sa preia ei titulatura pentru acest proiect”, este explicatia presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

In urma cu doua saptamani, Consiliul Judetean avea o alta explicatie pentru faptul ca pe santierul din comuna Feleacu nu se lucra.

“Astazi nu s-a lucrat pentru ca, fiind o perioada ploioasa, terenul fiind argilos se aluneca si nu se poate lucra pana nu se stabilizeaza situatia acolo. Din punctul meu de vedere sunt mici intarzieri, dar lucrarile merg in derulare”, declara la acea vreme acelasi Horea Uioreanu.

Conform contractului semnat cu CJ Cluj, Centrul de Deseuri ar trebui deschis in primavara anului viitor. Administratorul rampei temporare de gunoi are termen pana pe 15 decembrie sa dovedeasca faptul ca este proprietarul terenului, altfel Clujul va fi nevoit sa duca deseurile in alt judet.

Contractul a fost castigat de un consortiu de firme al carui lider de asociere este firma Confort din Timisoara. Cele trei companii partenere sunt Atzwanger, din Austria, Ladurner Impianti, din Italia si Vel Service, din Bucuresti. Proiectul a fost evaluat la 76 milioane de euro, 70% din fonduri fiind nerambursabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente