Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Primaria Municipiului Arad in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului Arad organizeaza in perioada 17-22 septembrie a XI-a editie a Saptamanii Europene a Mobilitatii.

Scopul campaniei este de a incuraja autoritatile locale europene sa introduca si sa promoveze masuri de transport sustenabile si sa invite cetatenii sa incerce alternative la mersul cu masina. Mai multe actiuni vor avea loc in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii 2012, pentru a atrage atentia asupra impactului negativ pe care-l are poluarea generata de masini asupra sanatatii locuitorilor din marile aglomerari urbane .

In cadrul actiunilor dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii, vineri, 21 septembrie, in Arad va fi marcata ziua „In oras fara masina”. Pe strada I.C. Bratianu, in intervalul orar 10-12, va fi oprita circulatia masinilor iar APM va determina unii poluanti gazosi si nivelul zgomotului in conditii de trafic oprit, dupa ce, cu o zi inainte, Agentia va efectua aceleasi masuratori in conditii de trafic normal. Rezultatele vor fi apoi evaluate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente