Array

Francois Hollande anunta inchiderea centralei nucleare din Fessenheim

Francois Hollande anunta inchiderea centralei nucleare din Fessenheim

Centrala nucleara din Fessenheim, cea mai veche din parcul nuclear francez, va fi inchisa la sfarsitul anului 2016, a anuntat vineri presedintele francez Francois Hollande, relateaza AFP.

“Centrala din Fessenheim, care este cea mai veche din parcul nostru, va fi inchisa la sfarsitul anului 2016 in conditii care vor garanta securitatea aprovizionarii regiunii, reconversia locului si pastrarea tuturor locurilor de munca”, a declarat seful statului francez in timpul unei conferinte despre mediu.

Presedintele francez a reamintit obiectivul sau de reducere a partii nucleare in electricitate de la 75 la suta acum la 50 la suta pana in anul 2025.

La inceputul lui septembrie, ministrul francez al Ecologiei si Energiei a anuntat ca Fessenheim va fi inchisa “cat mai curand posibil si cel mai tarziu in 2017”.

Dezbaterea in jurul inchiderii celei mai vechi centrale din Franta, situata pe malul Rinului, la frontiera cu Germania si la 40 de kilometri de Basel, in Elvetia, a fost relansata in urma unui incendiu de natura chimica de acolo.

Doi muncitori au fost usor raniti la inceputul lui septembrie in timpul manipularii unui produs chimic intr-o cladire auxiliara situata aproape de doua reactoare.

Francois Hollande s-a angajat pe parcursul campaniei electorale sa inchida Fessenheim din acel moment pana in 2017, cand instalatia va avea 40 de ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente