Antibraconaj Delta Force, noua institutie de control in Delta Dunarii

0
523
Vân?torii braconieri
Vânătorii braconieri
ANTIBRACONAJ Delta Force, noua institutie de control in Delta Dunarii

Proiectul urmeaza sa devina realitate cel tarziu la inceputul lunii octombrie, atunci cand va fi prezentat un proiect de hotarare de Guvern in acest sens, a anuntat astazi ministrul Mediului, Rovana Plumb, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Crisan.

„Toate semnalele care ne vin si toate raportarile pe care le primim ne arata ca trebuie sa intarim disciplina in ceea ce priveste controlul in Delta Dunarii, in special in ceea ce priveste braconajul. In acest sens vreau sa va spun ca am luat decizia de a infiinta in Delta Dunarii Delta Force, o unitate de control si inspectie care sa adune toate cele sapte organe de control din momentul de fata. Probabil ca aceasta structura va fi coordonata de la nivelul Administratiei Rezervatiei“, a declarat Rovana Plumb.

In aceeasi ordine de idei, ministrul a mai precizat ca Administratia Biosferei Delta Dunarii nu mai poate fi tratata ca un serviciu deconcentrat, ci trebuie sa aiba personalitate juridica, sa poata accesa fonduri europene , dar sa ramana in coordonarea Ministerului Mediului. La momentul de fata se lucreaza la regulamentul de organizare si de functionare a acesti structuri.

Amintim ca astazi, la Crisan, ministrul Mediului si cel al Agriculturii, Daniel Constantin, au particiapt la o dezbatere pe teme de mediu si dezvoltare rurala impreuna cu cei doi comisari europeni, Dacian Ciolos si Janez Potočnik.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.