Saptamana Mobilitatii se incheie cu „O zi fara masini”

biciclistiLa initiativa Comisiei Europene, in fiecare an, in perioada 16-22 septembrie se desfasoara „Saptamana Europeana a Mobilitatii”.

Prin editia din acest an, a sasea, care se desfasoara sub genericul „Street for people” (Strazi pentru oameni), se urmaresc trei obiective: strazi neaglomerate, mai putin zgomot si aer curat.

„Saptamana Europeana a Mobilitatii” va culmina, sambata, cu actiunea intitulata „O zi fara masini in orasul tau”, in cadrul careia cetatenii pot incerca sa faca o plimbare cu bicicleta spre folosul sanatatii lor si pentru a proteja mediul inconjurator.

Potrivit unui comunicat guvernamental, peste 1.000 de orase din Europa s-au angajat sa participe
la acesta actiune, intre care si 28 din Romania.

Actiune de salubrizare a raului Jiu

Orasul Targu Jiu a fost, in acest an, in centrul atentiei, datorita activitatilor intreprinse de catre Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, condusa de Gheorghe Fometescu, care a decis sa foloseasca pentru transport doar bicicleta sau mersul pe jos.

Dintre cei peste 100 de elevi care au adunat maculatura de la cetateni si au predat-o unui centru de colectare din localitate, primii 10 vor fi premiati, astazi, la ora 10.00, la sediul APM Gorj. Ei vor primi, pe langa diplome si rechizite, trofee create de artistul plastic Mihai Topescu.

Autoritatile locale au stabilit ca aceleasi actiuni vor avea loc, astazi, in orasul Rovinari, iar maine in orasul Bumbesti Jiu, unde elevii vor participa la actiunea de salubrizare a raului Jiu si a zonelor sensibile din punct de vedere ecologic. (Antoaneta Cicioiu)

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *