Saptamina voluntariatului

Saptamina voluntariatului

Miscarea de voluntariat a ajuns sa reprezinte o parte importanta a comunitatii, chiar daca in Romania, implicarea populatiei lasa in continuare de dorit. In acest context, sediul Primariei Alba Iulia a gazduit ieri evenimentul de lansare a celei de a zecea editii a Saptaminii Voluntariatului. Manifestarea vine in conditiile in care anul 2011 a fost desemnat drept Anul International al Voluntariatului.

La nivel national, in perioada 9 – 15 mai, are loc cea de a X-a editie a Saptaminii Voluntariatului. Practic pe parcursul a sapte zile dintr-un an se organizeaza in numeroase comunitati din tara sute de activitati de voluntariat. Prin intermediul acestui eveniment se doreste mobilizarea cit mai multor organizatii si a cit mai multor voluntari care sa contribuie, intr-un fel sau altul, la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Saptamina Nationala a Voluntariatului este marcata si in municipiul Alba Iulia. Deschiderea oficiala a Saptaminii Nationale a Voluntariatului in Alba Iulia a avut loc ieri la sediul Primariei Alba Iulia.

Calendar plin

Programul activitatilor ce se vor desfasura pe parcursul acestei saptamini a inceput ieri cu o expozitie de fotografii pe teme de voluntariat, un concurs de afise si motto-uri pe aceleasi teme si o serie de work-shopuri. Manifestarile si evenimentele se vor incheia duminica seara in spatiile RYMA. Programul mai cuprinde evenimente gazduite si organizate de Colegiul National H.C.C si Asociatia Pro Tinerete, momente de face-painting pe Bulevardul Transilvaniei si in Parcul Cetate, desene pe asfalt pe pista de biciclete de pe Bulevardul Transilvaniei si concursul de Art – Graffiti gazduit de Skate Parcul din Alba Iulia. Cu aceeasi ocazie se mai organizeaza o scoala a voluntarilor, campanii stradale de promovare a voluntariatului, dar si pentru promovarea unui stil de viata sanatos, concursuri de street bail si aerobic, momente de teatru de papusi pentru copii si training pentru voluntarii din ONG-uri. Dintr-o astfel de manifestare nu putea lipsi o campanie de donare de singe, una de ecologizare in Parcul Dendrologic din Alba Iulia si bineinteles balul voluntarilor ce va fi gazduit de Spatiile Ryma. Pe linga toate acestea vor mai fi organizate campanii de colectare de carti si donari de haine si jucarii.

Aprecieri

Evenimentul de lansare a Saptaminii Voluntariatului, gazduit de sediul primariei municipiului Alba Iulia, s-a bucurat de o participare extrem de numeroasa, iar cuvintele au fost numai de apreciere. „Vreau sa va multumesc pentru ca faceti ceea ce faceti, atit din punct de vedere organizatoric, cit si al voluntariatului efectiv. Imi pare rau ca oamenii se implica din ce in ce mai putin in viata comunitatilor, insa in egala masura vreau sa remarc faptul ca fara activitatea voastra, ceea ce facem noi, cei din administratie, nu ar putea avea acelasi succes si acelasi impact. De aceea ne vom implica si va vom spijini cu tot ce se poate”, a transmis viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu. „Vreau sa ma alatur si eu cuvintelor de lauda, sa le transmit din partea Institutiei Prefectului, insa si din partea mea, pentru ca reprezint astazi si Fundatia pentru Comunitate. Stiu asadar cit este de greu din exterior, dar si din interior. Vreau sa va invit sa aratati lumii ce puteti si de ce sinteti in stare”, a spus si consilierul prefectului de Alba, Dorin Sava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *