Se face asociatie silvica in zona comunei Calarasi

0
366
Se face asociatie silvica in zona comunei Calarasi
Se face asociatie silvica in zona comunei Calarasi

Se face asociatie silvica in zona comunei Calarasi

La intalnire au participat Nicolae Giugea – prefectul judetului Dolj, Cornel Popa – director general adjunct, Vergica Sovaila – primarul comunei Calarasi, si Cristian Costea – director DADR Dolj. Acestia au discutat cu peste 300 de agricultori din comuna. Subiectele abordate au fost legate de infiintarea unei asociatii silvice in zona, de situatia irigatiilor si de constituirea Camerelor Agricole.
Primarul comunei Calarasi, Vergica Sovaila, a declarat ca infiintarea asociatiei silvice este un pas important mai ales ca le permite oamenilor sa obtina fondurile guvernamentale pentru impadurire.
La randul sau, prefectul judetului Dolj, Nicolae Giugea a afirmat ca structurile asociative din domeniul agriculturii sunt extrem de importante pentru ca le permite fermierilor sa se poata dezvolta, sa depaseasca faza de agricultura de subzistenta. Atat asociatiile silvice, cat si camerele agricole sunt menite sa ofere fermierilor oportunitatile de a accesa programele din domeniu. „Zona aceasta este una speciala, pentru ca aici se afla singurele nispuri zburatoare din tara, si poate nu intamplator aici se afla si cea mai mare aglomerare rurala din Romania” a mai spus Nicolae Giugea. In acest context s-a discutat si despre situatia irigatiilor si despre proiectul initiat de prefectul judetului Dolj, prin care apa necesara irigatiilor sa fie subventionata de la Guvern pana la statiile de pompare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.