Array

Sapte masini pe hidrogen de la Mercedes-Benz, Honda, Toyota si Hyundai pornesc intr-un tur european

Sapte masini pe hidrogen de la Mercedes-Benz, Honda, Toyota si Hyundai pornesc intr-un tur european

Pentru a demonstra viabilitatea utilizarii hidrogenului pe post de carburant pentru automobile, sapte masini pe hidrogen de la Mercedes-Benz, Honda, Toyota si Hyundai au pornit joi, 13 septembrie, intr-un tur european care isi propune popularizarea propulsiei pe baza de hidrogen. De remarcar este ca producatori precum BMW, Mazda si General Motors – care si ei au in circulatie masini pe hidrogen – lipsesc din acest tur.

Circuitul va dura o luna, iar in noua orase europene sunt programate opriri. Scopul actiunii este de a face politicienii, presa si publicul larg mai interesati de propulsia pe hidrogen si de extinderea retelei de statii de alimentare cu mai putin conventionalul carburant.

Cele sapte automobile pe hidrogen au pornit joi, 13 septembrie, din Hamburg si vor trece prin Hanovra, Bolzano, Paris, Cardiff, Bristol, Swindon, Londra si Copenhaga.

Toate cele patru marci auto sunt interesate sa inceapa comercializarea de masini pe hidrogen, iar Mercedes-Benz si Toyota au promis acest lucru pentru anul 2015.

Cum se va scrie insa istoria automobilelor pe hidrogen, ramane de vazut in urmatorii ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente