Sarah Palin porneste la vanatoarea de balene beluga

Femeia care poarta la rever o brosa cu un urs polar porneste de data aceasta pe urmele balenelor beluga. Guvernatorul din Alaska, Sarah Palin, si-a anuntat intentia de a da in judecata Guvernul Federal pentru ca acesta protejeaza balenele beluga si habitatului sau, potrivit Green Daily.
balene beluga
Balenele beluga din golful Cook din Alaska au fost listat in categoria speciilor pe cale de disparitie. Populatia lor a scazut de la peste 1.000 in anii 80, la doar 375 astazi.

Beluga din aceasta regiune este diferita genetic de altele, si o data ce va dispare, o va face pentru totdeauna.

Nu se stie de ce populatia de beluga a scazut atat de dramatic, desi vanatoarea a fost una din cauze, alaturi de pomparea deseurilor toxice din industria petrolului si gazului.

Administratia Bush a trecut balena beluga intr-un act de protejare a speciilor. Palin nu a fost de acord cu decizia si a declarat ca Guvernul nu foloseste cum trebuie Endangered Species Act, pentru a impune politici de mediu ce trebuie sa fie dezbatute si aprobate legislativ mai intai.

Protejarea balenelor inseamna si protejarea golfului Cook, ceea ce ar limita dezvoltarea comerciala a unuia din cele mai locuite orase din Alaska. Ar putea forta companiile petroliere sa aiba grija la mediu in regiune.

Oamenii de stiinta spun ca pierderea belugilor va dauna intreg ecosistemului din golf. Acest lucru va limita si mai mult ceea ce intra in zona, si in jurul ei.

Sarah Palin nu este deloc incantata, dar nu existe sanse prea mari sa castige, intrucat Departamentul de Mediu al administratiei Obama nu este deloc de partea ei.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *