Sase echipaje de hingheri pazesc traseul unic de 40.000 de maidanezi

Adoptii Caini
Pentru summitul NATO, Administratia pentru Supra-ve-gherea Animalelor (ASA) a luat „masuri speciale”: 6 echipaje de hingheri vor sta ascunse de-a lungul traseului de protocol pentru a fi gata sa sara cu crosele la gatul maidanezilor re vor sa traverseze culoarul unic. Asta inseamna cate un echipaj la aproximativ 5 kilometri de traseu ultrasecurizat.

Delegatiile oficiale au, deci, toate sansele sa se trezeasca pe culoarul unic cu un maidanez sau chiar cu o haita de caini in calduri. Aceasta posibilitate nu este exclusa nici chiar de catre viceprimarul general al pitalei, Razvan Murgeanu: „Orice este posibil. Pentru acest eveniment nu s-a facut nimic special. Si daca am vrea sa-i strangem, nu avem unde sa-i ducem. In adaposturi nu mai sunt locuri. Asociatiile pentru protectia animalelor ne-au facut plangeri penale, cu toate ca de la aparitia noii legii (pentru protectia animalelor-n.r.) n-au mai adoptat nici macar un caine”, ne-a declarat viceprimarul Razvan Murgeanu.

„Tot ce s-a facut a fost la suprafata”

Directorul ASA Simona Panai-tescu recunoaste, la randul sau, ca nu s-a facut mare lucru pentru strangerea cainilor fara stapan si se asteapta sa fie tap ispasitor, daca un singur maidanez va sari in fata unei coloane oficiale.

„Daca se va intampla asta, se va da vina pe mine, de obicei. Nu s-a facut mai nimic pentru strangerea cainilor. Tot ce s-a facut a fost la suprafata. In adaposturi avem 500 de caini. Doar daca mai moare cate unul se face loc pentru un alt caine al strazii. Legea senatorului Marinescu ne-a blocat adaposturile. Asteptam o hotarare de guvern care sa ne deblocheze activitatea”, a declarat directorul ASA. Potrivit statisticilor ASA, in Bucresti sunt peste 40.000 de caini fara stapan. De la intrarea in vigoare a legii initiate de senatorul Marinescu-Bideu, adaposturile municipalitatii au fost transformate in azile pentru cainii maidanezi, iar strazile Bucurestiului au fost luate in stapanire de haitele de caini comunitari. Numarul persoanelor muscate de caini a crescut la peste 70 pe zi.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *