Sase morti si sute de oameni evacuati dupa inundatiile din Moldova

  0
  409

  Drumuri impracticabile, case inundate, persoane izolate si zeci de oameni ramasi fara energie electrica – este bilantul provizoriu al ploilor torentiale care au cazut in multe zone din Moldova. Cele mai afectate judete sunt Bacau, Vrancea, Galati si Vaslui. Sase persoane au murit si alte doua sunt date disparute. O situatie deosebit de grava se inregistreaza in Tecuci.

  Intregul oras Tecuci a fost inundat si a ramas fara energie electrica. Mai multi locuitori au fost evacuati ori s-au refugiat in podurile caselor, dupa ce paraul Tecucel a iesit din matca. In Barlad zeci de persoane au fost evacuate dupa ce o viitura puternica le-a inundat gospodariile.

  Premierul Tariceanu s-a deplasat, joi, la Tecuci, unde a declarat ca „pagubele sunt mai mari decat ne putem imagina” si a criticat politia pentru ca nu a actionat urgent in timpul inundatiilor.

  Autoritatile au anuntat ca vor trimite ajutoare in zonele sinistrate constand in apa, alimente si motorina.

  In plus, efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Jandarmeriei vor ajuta in continuare la actiunile de salvare din zonele sinistrate in timp ce Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), va trebui sa elibereze zonele inundate de animalele inecate pentru a preveni aparitia unor focare de infectie.

  Ministerului Transporturilor se va ocupa de refacerea cailor ferate afectate de inundatii. Ultimul bilant transmis, joi, de Prefectura Galati arata ca la Tecuci au fost inundate case din peste o suta de strazi, mai mult de o 100 de persoane au ramas izolate, iar 150 de oameni din zona industriala a orasului au fost evacuati.

  Sursa: cceg.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.