Sase tone de fildes, distruse in mod public, in China

Sase tone de fildes, distruse in mod public, in China
Sase tone de fildes, distruse in mod public, in China

Potrivit presei internationale, China a inceput, astazi, distrugerea fildesului confiscat din traficul ilegal. Peste sase tone de substanta osoasa in forma bruta si sculptata au fost bagate in tocatoare speciale si transformate in praf.

Pudra astfel obtinuta va fi adunata si folosita la realizarea unei statui ce va fi expusa intr-un muzeu pentru a atrage atentia asupra traficului ilegal de fildes.

„In ultimii ani am inregistrat o crestere a traficului ilegal de fildes spre China si am intarit controalele la vama“, a declarat Yang Liuying, inspector vamal.

Intr-un raport al Conventiei privind Comertul International cu Specii Salbatice de Flora si Fauna pe cale de disparitie se atrage atentia asupra faptului ca Africa si-ar putea pierde o cincime din populatia de elefanti in urmatorii zece ani. Si asta doar daca braconajul va continua in ritmul actual.

„In ultimii doi ani au fost ucisi ilegal aproape 50 de mii de elefanti pe continentul african pentru fildesul lor. Acest lucru arata ca populatia de pachiderme va ajunge pe cale de disparitie in unele zone ale Africii, in special in centrul continentului“, a declarat John Scanlon, secretar general al CITIES.

In ultimii 10 ani, intensificarea braconajului a fost cauzata, in principal, de saracie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *