Satenii din Fratesti, exasperati de gunoaiele din judetul Giurgiu

0
322

O mie de localnici vor boicota europarlamentarele, daca va fi construit noul depozit de deseuri. Cetatenii comunei Fratesti din judetul Giurgiu nu vor groapa ecologica pentru ca sunt convinsi ca gunoaiele le strica panza freatica.
gunoaiele din giurgiu
Scandalul gropii de gunoi de la Fratesti, judetul Giurgiu, continua. Daca in toamna anului trecut numarul celor care au iesit in mijlocul comunei sa protesteze fata de amplasarea gropii ecologice se ridica la o suta, zilele acestea o mie de oameni din Fratesti ameninta cu boicotarea alegerilor europarlamentare, in cazul in care Consiliul Judetean Giurgiu nu-si revizuieste planurile.

Protestatarii sustin ca depozitul ecologic ce va fi amplasat la doi kilometri de comuna lor va afecta panza freatica si cer autoritatilor sa mute groapa la 20 de kilometri de comuna, informeaza „NewsIn”.

„Ei zic ca vor face un depozit ecologic, dar noi stim ca vor fi doar munti de gunoaie”, sustine unul dintre sateni care a participat si la protestele din 2008, ce au avut loc chiar in perioada alegerilor parlamentare.

Satenii vor sa mute groapa la Padina

Depozitul ecologic de la Giurgiu ar urma sa fie amenajat pe soseaua Giurgiu-Ghimpati, la kilometrul 14, la aproximativ doi kilometri de comuna Fratesti. Legislatia europeana prevede ca un depozit ecologic sa fie amplasat la cel putin un kilometru distanta de orice localitate, iar cel din Giurgiu, din acest punct de vedere, respecta prevederile legislative.

Suprafata depozitului va fi de 16,44 de hectare, iar banii vor veni de la Bruxelles. Nemultumirea oamenilor vine mai ales din faptul, dupa cum sustin ei, ca pamantul pe care urmeaza sa fie amplasata groapa este foarte productiv si, din aceasta cauza, infestarea panzei freatice se poate produce mai lesne. Ei propun autoritatilor un teren langa localitatea Padina si sustin ca acolo pamantul este saracacios si numai bun pentru construirea depozitului ecologic.

Legalitate

Legislatia europeana prevede ca un depozit ecologic sa fie amplasat la cel putin un kilometru distanta fata de orice localitate.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.