Scoli pentru un viitor verde – EDUPET

Scoli pentru un viitor verde - EDUPET

In cadrul unui proiect derulat la nivel national, elevii de la scoala “Avram Iancu” din Dej invata cum sa protejeze natura prin colectarea si compactarea pet-urilor.

Activitatea de la Dej a fost organizata in colaborare cu Gradinita “Paradisul Piticilor” din Dej si face parte din programul national “Scoli pentru un viitor verde – EDUPET”.

Organizatorii au pus la dispozitia scolii un TEPET, aparat de compactare la cald a pet-urilor din plastic, prin care se evita formarea deseurilor. Elevii au colectat zeci de kg de pet-uri, pe care le vor compacta cu TEPET, iar apoi le vor trimite la centrele de colectare din zona.

“Activitatea se rezuma la aratarea copiilor ce inseamna aparatul TEPET si cum functioneaza acesta. Elevii aduc la scoala pet-uri, iar dupa ce acestea sunt compactate in scoala, devenind mult mai mici, sunt transportate la centrele de reciclare”, a declarat Cristina Dascalu, profesor de biologie.

In cadrul actiunii de astazi, elevii de la scoala “Avram Iancu” au pregatit carti verzi, care cuprind informatii si imagini despre ocrotirea naturii, dar si un mic moment artistic.

Prin programul “Scoli pentru un viitor verde – EDUPET” se urmareste constientizarea de catre elevi a problemelor de mediu generate de deseuri si educarea acestora in spiritul unui comportament prietenos fata de mediu, prin participarea directa la colectarea si reciclarea pet-urilor. Proiectul este organizat de Asociatia “Scoli pentru un viitor verde”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si sustinut de Administratia Fondului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente