Scrisoare deschisa catre Nick Vujicic privind Rosia Montana

Scrisoare deschisa catre Nick Vujicic privind Rosia Montana

Stimate domn Nick Vujicic,

Cu deosebit interes am aflat despre conferinta pe care o veti sustine in aceasta luna in Romania, la Bucuresti. Povestea d-voastra si mesajul pe care il transmiteti, de care am luat cunostinta datorita internetului, ne-a impresionat si consideram ca modul in care ati ales sa va traiti viata reprezinta un exemplu care trebuie sa ajunga la cat mai multi oameni.
Din pacate, vestea revenirii d-voastra in Romania este umbrita de un amanunt esential: printre sponsorii conferintei pe care o sustineti am regasit sigla companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), cea care intentioneaza sa exploateze aurul de la Rosia Montana. Mai mult, RMGC a inceput o campanie publicitara pe Facebook prin care, sub pretextul oferirii de invitatii la conferinta d-voastra, incearca sa obtina cat mai multe “like”-uri pentru pagina proiectului pe care il promoveaza. Scopul acestei actiuni este evident manipulativ: folosindu-se de numele d-voastra, RMGC va strange “semnaturile” unor persoane pe care, ulterior, ii va declara “sustinatori” ai proiectului RMGC in campaniile lor publicitare ulterioare.
Dorim sa va informam cu aceasta ocazie, ca RMGC este una dintre cele mai controversate companii care activeaza in Romania. Proiectul pe care il promoveaza prevede distrugeri ireparabile aduse unui patrimoniu cultural si natural de exceptie, precum si faramitarea si disparitia unei comunitati. Din momentul in care RMGC a supus acest proiect dezbaterii publice, personalitati si institutii nationale si internationale de prestigiu, din toate domeniile posibile (sociologie, arheologie, culte, geologie, biologie, economie, psihologie, cultura etc.) si-au manifestat in mod expres dezacordul si opozitia fata de o asemenea distrugere fara precedent. Academia Romana, Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj, Ordinul si Uniunea Arhitectilor din Romania, Asociatia Cercetatorilor Romani AD-Astra, Comisia Monumentelor Istorice, International Council on Monuments and Sites (ICOMOS – organism raportor UNESCO, ce reuneste peste 9.000 de experti internationali), Fundatia “Pro Patrimonio” sunt doar cateva exemple dintr-o lista extrem de lunga a institutiilor si specialistilor de prestigiu, care au analizat proiectul si care si-au facut public punctul de vedere in acest sens. Pozitia acestora este sustinuta de zeci de mii de romani care au semnat adeziunile si petitiile impotriva acestui proiect care duce la disparitia a patru munti, a unui patrimoniu cultural fara egal in Romania si in lume si a unei localitati in mai putin de 20 de ani. Iar toate aceste adeziuni au fost exprimate voluntar si informat, nu in urma unor actiuni publicitare manipulative, de genul celor prin care isi aduna “sustinatori” cei de la RMGC.
Nu in ultimul rand, trebuie spus ca impotriva acestui proiect s-au exprimat in mod explicit reprezentantii tuturor cultelor religioase din Rosia Montana. Si aceasta pentru ca proiectul prevede demolarea a 8 (opt) biserici si stramutarea (!) a 9 (noua) cimitire. De altfel, vanzarea si stramutarea mortilor din Rosia Montana a inceput deja, mormintele goale oferind una dintre cele mai teribile imagini si efecte pe care proiectul RMGC le-a produs deja. O imagine la fel de teribila este dezbinarea produsa de proiectul RMGC in Rosia Montana: familii destramate, frati, parinti si copii, prieteni care nu isi mai vorbesc. Amagiti de promisiunile RMGC, o parte a localnicilor a hotarat sa-si vanda proprietatile, in timp ce o alta parte, lupta pentru dreptul lor de a-si decide singur destinul, de a a-si trai viata in mod independent. Si unii, si altii sunt supusi unei presiuni psihologice incredibile, comparabile doar cu experimentele psihologice efectuate direct pe oameni de catre regimurile dictatoriale. Proiectul RMGC este un proiect impotriva naturii si a oamenilor si este un proiect impotriva Celui care a creat oamenii si natura: este un proiect impotriva lui Dumnezeu!
Va prezentam toate aceste informatii pentru a intelege de ce proiectul si actiunile RMGC vin in contradictie flagranta cu mesajele si exemplul de viata pe care d-voastra il oferiti. Acceptand sa va asociati numele cu aceasta companie, acceptand ca numele d-voastra sa fie folosit in campaniile publicitare ale RMGC, mesajul pe care il transmiteti este ca “totul e de vanzare”, inclusiv faptul ca Cuvantul Domnului e de vanzare. Acceptand sa deveniti un instrument al companiei RMGC, riscati sa aruncati si mesajele d-voastra in derizoriu.
In asteptarea conferintei d-voastra, ne exprimam speranta ca va veti disocia expres de aceasta companie si ca le veti interzice sa va mai foloseasca numele in scopuri publicitare.
Va multumim!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Asociatia “Alburnus Major” – Rosia Montana
Campania “Salvati Rosia Montana”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente