„Uichend la tara” la Malin – 15-16-17 aprilie

Ermitaj Malin

In fiecare luna, incepand cu luna martie 2011, Ermitaj Malin, in parteneriat cu Eco Ruralis si Asociatia Romana de permacultura, va invita sa petreceti Uichend-uri la Tara.

Malin este un sat aflat in judetul Bistrita Nasaud, la 10 km de oraselul Beclean. Philippe si Adriana au o gospodarie cu teren in care convietuiesc in prietenie 7 magari, 3 caini, gradina de legume, pasari, gaze, dealuri, o cascada, un raulet, un cort tippie si amplasamente pentru discutii de adulti, odihna si joaca de copii.
Gospodaria lor se numeste Ermitaj si inseamna loc de retragere.

Ermijatul are portile deschise pentru toti cei care isi doresc sa isi traga cumpatul, sa invete si sa impartaseasca cu ceilalti. Pentru mai multe informatii, verificati site-ul Ermitajului: www.ermitajmalin.ro

O data pe luna, puteti petrece 3 zile initiindu-va sau afland mai multe despre bucuriile agriculturii, secretele gospodaririi gradinii, practicile agricole traditionale sau ecologice, va veti familiariza cu permacultura sau agricultura bio-dinamica, veti putea dezbate numeroase
probleme, veti construi cuptoare si obiecte de artizanat, veti invata sa identificati plantele medicinale si virtutiile lor, veti discuta si folosi energie alternativa, veti lua parte la evenimente culturale inedite, veti alerga pe dealuri si va veti putea bucura de natura!

* PROGRAMUL UICHEND-ULUI LUNII APRILIE 15-16-17 il gasiti aici :
http://ermitajpermaculture.blogspot.com/

Sambata 16 :

–         yoga

–         gradinarit de sezon; prezentarea sculei „grelinette”, extracte fermentate de plante, cultura de cartofi pe carton, etc,

–         mancare vegetariana

–         atelier : FABRICAREA UNUI CUPTOR SOLAR

–         dans popular cu copii din satul Malin

Duminica 17 :

–         plante medicinale

–         un gest ecologic cotidian : spalat de haine cu cenusa

–         dezbatere despre P>A>C> (Politica Agricola Comuna) a Uniunii europeane condusa de Ecoruralis
* CUM VA INSCRIETI?

Pentru inregistrare la Uichend-urile de la Tara va trebui sa completati un mic formular de participare in care sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra.
Inregistrarea este necesara.
* FORMULARUL DE PARTICIPARE:

http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Evenimente_Taranesti/Uichend-uri_la_Malin/

formularul completat trebuie trimis  prin e-mail: [email protected] sau [email protected] sau fax: 0264 599 204


INFORMATII PRACTICE:

( http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Evenimente_Taranesti/Uichend-uri_la_Malin/ )


Cum ajung la Malin?

Va reamintim ca Malin este la 10 km de oraselul Beclean, in judetul Bistrita Nasaud. Avem incredere ca il veti gasi usor pe harta. Beclean are si autogara si statie de tren. Dupa ce ati ajuns la Beclean:
1. Sunati pe Adriana 0746 30 41 00 (orange).
2. In cazul in care nu are semnal, aveti posibilitatea sa luati mijloc de transport din autogara Beclean (langa gara) spre Malin. In mod normal, sunt plecari la 14.15, 16.00 si 18.30. In timpul vacantei scolare sunt plecari la 16.30 sau 18.30. In zilele de sambata si duminica nu circula mijloacele de transport in comun. Tarif: 3 lei.
3. In cazul in care doriti sa folositi taxi (5 Euro = 20 lei), statia de taxiuri se afla in centru sau la 0741 119 009 (Cristi) – 0745 329 319 (Virgil)
In Malin, mergeti la bar / centru de magazin (unde se opreste autobuzul) si intrebati. Va vor ajuta. In curand, in drumul vostru veti gasi un indicator.
Bun venit!
Pentru o mai buna directionare, puteti consulta Harta.

Mancare si cazare
Daca doriti, puteti veni cu cortul si cu picnic de acasa. Camparea este gratuita.
Se va plati masa sau cazarea daca optati sa ne ocupam noi de acestea. Mancarea va fi vegetariana cu ingrediente din resurse proprii. Adriana gateste grozav! Pentru cazare la casa, Ermitajul are 17 paturi pentru 22 de locuri in cabana. Exista camere pentru 2 persoane, 6 persoane sau pentru 8 persoane. Preturile de la Ermitaj sunt dupa cum urmeaza:
25 euro / pers./ zi – pensiune completa (cazare la cabana, mancare);
– 10 euro / pers./zi – cazare la cabana.

Mai multe informatii despre cazare si mancare pe website-ul Ermitaj-ului.

Taxa de participare
Deoarece respectam efortul mesterilor, trainerilor si specialistilor care vor veni sa sustina programul, va exista o taxa de participare simbolica, pentru a le acoperi acestora transportul si onorariul. Taxa de participare va fi mai mica, in cazul in care vor fi multi participanti.

Lucruri utile
Evenimentul va avea loc si in cazul in care vremea va fi nefavorabila. Este indicat ca participantii sa aiba imbracaminte de ploaie.
Datorita situarii in zona montana, chiar daca ziua este foarte cald, noaptea temperatura poate scadea. Recomandam imbracaminte calduroasa si incaltari de munte pentru cei care vor sa faca excursii in zona. Cei care campeaza sa aiba saci de dormit, izolir sau paturi groase.
Nu uitati acasa aparatul foto sau camera video!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *