Se confirma existenta vidrelor in zona maritima costiera a Constantei

Se confirma existenta vidrelor in zona maritima costiera a Constantei
Se confirma existenta vidrelor in zona maritima costiera a Constantei

In zona costiera a Marii Negre traiesc vidre. Ipoteza lansata inca de anul trecut de reprezentantii Societatii de Explorari Oceanografice si Protectia Mediului Marin „Oceanic Club”, dupa ce au aparut fotografii cu o presupusa „foca”, a fost confirmata in acest week-end, cand a fost descoperit cadavrul unei vidre.

„La un an de cand S.E.O.P.M.M. «Oceanic Club» a lansat public ipoteza ca in zona maritima costiera a Constantei exista vidre, aceasta se confirma fara dubii. In cursul zilei de duminica, 10 noiembrie 2013, un colaborator al echipei a semnalat identificarea unui cadavru de vidra pe o plaja din Constanta, Ulterior, vidra, preluata de echipa noastra a fost pregatita pentru a fi trimisa catre laboratoarele noastre partenere, in vederea identificarii cauzelor mortii si pentru studii de genetica. Acest eveniment reconfirma cu certitudine prezenta speciei Lutra lutra in apele marine romanesti”, explica presedintele S.E.O.P.M.M., biologul Razvan Popescu Mirceni.

La inceputul lunii noiembrie 2012, in apele din apropierea falezei Cazino fusese fotografiat un animal despre care s-a crezut ca este o foca. Ulterior, specialistii „Oceanic Club” au sustinut ca este vorba despre o vidra. „Analizand fotografiile in care se pot stabili raportul biometric intre cap si restul corpului, forma generala a capului, alura generala a corpului si coloratia dorsala, putem spune aproape cu certitudine ca este vorba despre o vidra (Lutra lutra) si nu de o foca. Echipa S.E.O.P.M.M. «Oceanic Club» a inregistrat in ultimii trei ani prezenta unei perechi din aceasta specie de mamifer si a salasului acesteia intre stabilopozii care alcatuiesc digul de nord al Portului Constanta”, a precizat, la momentul respectiv, Razvan Popescu Mirceni.
Potrivit specialistilor, cel mai probabil, aceasta pereche de vidre a ajuns pe ruta Canalului Dunare – Marea Neagra si a gasit conditii prielnice de existenta in acest sector unde, nu de putine ori, a fost inregistrata si prezenta unor familii de marsuini hranindu-se.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *