Se deschide primul centru de „bike-sharing” din Timisoara

  0
  395
  Se deschide primul centru de "bike-sharing" din Timişoara
  Se deschide primul centru de "bike-sharing" din Timisoara

  Programul „I’Velo” se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si are deja sapte centre in Romania. Al optulea va fi cel de la Timisoara, care se deschide oficial astazi, de la ora 11.00, in Parcul Justitiei (langa Filarmonica).

  Lansarea va fi marcata de un tur ciclist pe traseul Parcul Justitiei – Academician Alexandru Borza – bulevardul Michelangelo – podul Michelangelo – bulevardul Vasile Parvan – bulevardul Mihai Viteazu – podul Mitropolit Saguna – Parcul Justitiei. La eveniment vor lua parte reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si a celor doua entitati care au creat acest program, banca Reiffeisen si organizatia non-guvernamentala Green Revolution.

  Conform regulamentului „I’Velo”, bicicletele sunt acordate spre folosinta temporara, programul avand atat o componenta gratuita, cat si una cu plata. Componenta gratuita se adreseaza tinerilor cu varsta sub 16 ani si pensionarilor, care vor putea inchiria bicicleta timp de doua ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Componenta cu plata se adreseaza persoanelor care nu se incadreaza in statutul de gratuitate, iar inchirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate, cu 3 lei pentru o ora sau 15 lei pentru 24 de ore. Aceste tarife au ca scop sustinerea proiectului pe termen lung si extinderea acestuia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.