Un satelit solar va colecta energie in spatiu si o va trimite pe Pamant

0
417
Rusia vrea sta?ii solare wireless pe orbit?
Rusia vrea staţii solare wireless pe orbită
Un satelit solar va colecta energie in spatiu si o va trimite pe Pamant

Inca de la inceputul anilor ’70, cercetatorii incearca sa gaseasca metode de a colecta energia solara din spatiu, unde radiatiile sunt mai puternice decat pe Pamant. Costurile foarte mari ale proiectelor si tehnologia de care este nevoie, a facut, insa, ca ideea sa ramana pe taramul SF, pana in prezent. Acum, un om de stiinta american sustine ca a gasit solutia.

Solar Power Satellite, prin intermediul sistemului Arbitrarily Large PHased Array (SPS-ALPHA), consista intr-o retea mare de oglinzi foarte subtiri, care vor fi fixate pe suprafata curbata a satelitului. Oglinzile vor transmite lumina solara unui set de celule fotovoltaice, aflat in spatele satelitului. Partea buna a designului este ca niciuna din partile componente nu va cantari peste 200kg, fapt ce reduce costul transportului si al ansamblarii.

Ideea colectarii energiei solare in spatiu este atractiva intrucat energia solara nu este diminuata de atmosfera Pamantului. In plus, in spatiu nu exista nori, iar astfel satelitul ar putea colecta energie 24 de ore pe zi.

Cercetatorul John Mankins de la Artemis Innovation Management Solutions si-a prezentat proiectul la NASA, luna trecuta.

„Urmatorul pas este sa dezvoltam un prototip, pentru a testa sistemul. In urmatorii ani, scopul nostru este sa realizam un test al sistemului pe orbita joasa a Pamantului”, a spus Mankins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.