Se deschide un nou centru de biciclete in Herastrau

  Se deschide un nou centru de biciclete in Herastrau
  Se deschide un nou centru de biciclete in Herastrau

  Bucurestenii iubitori de sport si miscare in aer liber pot face plimbari gratuite cu bicicleta si in perimetrul Parcului Herastrau.

  Incepand de sambata, 25 mai 2013, orele 10.00, copiii, parintii si chiar bunicii sunt invitati sa inchirieze gratuit o bicicleta si de la Centrul „La Pedale” din Parcul Herastrau, amenajat la intrarea principala in parc, dinspre Piata Charles de Gaulle.Centrul „La Pedale” din Parcul Herastrau se adauga centrului similar care functioneaza inca din 2008 in Parcul Kiseleff, in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din Romania – amenajat de Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate. Incepatori sau experimentati, tineri sau varstnici, locuitorii Capitalei pot inchiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile in total la cele doua Centre „La Pedale”. Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

  In mai putin de o luna de la redeschiderea centrului din Parcul Kiseleff s-a inregistrat un numar record de bucuresteni- peste 10.000- care au pedalat gratuit una dintre bicicletele puse la dispozitia lor in cadrul acestui program. „Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, afirma Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor Kiseleff si Herastrau. Centrele „La Pedale” sunt deschise dupa urmatorul program: luni-vineri in intervalul orar 10:00-18:00, iar sambata si duminica de la 10:00-19:00. Proiectul „La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *