TerniEnergia va construi sase parcuri fotovoltaice in Romania

TerniEnergia va construi sase parcuri fotovoltaice in Romania
TerniEnergia va construi sase parcuri fotovoltaice in Romania

Firma italiana TerniEnergia a semnat vineri un acord cadru cu societatea Energhie pare a grupului Bissi Holding pentru a construi in Romania sase parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de 5,5 MWp, informeaza un comunicat de presa.

Contractul prevede constructia de catre TerniEnergia Romania a trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalata de 3 MWp la Buzias pentru suma de 3,3 milioane de euro. Lucrarile au fost deja demarate iar finalizarea este programata pentru 30 iulie 2013. De asemenea, Bissi Holding, prin subsidiarele sale din Romania, a decis sa construiasca alte trei parcuri fotovoltaice in zona Lugoj Darova cu o putere totala de 2,5 MWp, iar lucrarile de constructie vor fi incredintate tot societatii TerniEnergia potrivit acelorasi conditii tehnice si financiare mentionate in contract.

‘Semnarea acestui acord cadru reprezinta o confirmare a internationalizarii operatiunilor fotovoltaice ale companiei, pentru dezvoltarea TerniEnergia pe pietele din Europa de Est’, a declarat directorul TerniEnergia, Paolo Ricci.

‘Romania este o piata foarte promitatoare pentru noi , unde intentionam sa lucram pe termen mediu si lung, fara a neglija sectorul energiei hidroelectrice care a fost intotdeauna in centrul activitatilor noastre’, a declarat presedintele grupului Bissi Holding, Marco Bissi.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat joi ca factura pentru electricitate a consumatorului final ar putea scadea cu 10% de la 1 iulie 2013, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei privind modificarea si completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,336FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente