Agroecologia – o metoda de cultivare eco pentru fermieri

Agroecologia - o metoda de cultivare eco pentru fermieri
Agroecologia – o metoda de cultivare eco pentru fermieri

Agricultorii din Sighet si zonele apropiate au ocazia sa invete cum sa practice agricultura ecologica, chiar de la un specialist. Expertul in agroecologie, Hellen Holard, este cetatean francez si a venit in zona nostra pentru a-i indruma pe cei interesati cum sa cultive legume in gradinile proprii, produse ecologice nemodificate genetic, asa cum gasim azi pe piata.

Hellen Hollard, expert in agroecologie a prezentat pentru cei interesati in cadrul unei conferinte denumita „Pamantul, solul si omul – unde am ajuns, si ce ar fi de facut?” metodele folosite pentru a avea o gradina cu legume ecologice, bio. Mai multi sigheteni interesati de acest aspect s-au prezentat ieri la o intalnire cu formatorul Hellen Hollard.

Hellen Hollard are meritul de a fi introdus agroecologia in invatamantul agricol public din Franta. Aceasta a colaborat cu Pierre Rabhi pionier in promovarea de agroecologiei in Franta si Africa. A ajuns in Sighetu Marmatiei cu ajutoul unei alte frantuzoaice, Lydia Bloch, venita pe meleaguri maramuresene de mai bine de zece ani, care activeaza in mai multe organizatii nonguvernamentale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente