Se retrag apele raman gunoaiele

  0
  461
  Se retrag apele raman gunoaiele
  Se retrag apele raman gunoaiele
  Se retrag apele raman gunoaiele

  In ultima perioada au fost depasite cotele de atentie pe 14 cursuri de apa din judetele Bihor, Hunedoara si Arad.

  Conform Administratiei Bazinale de Apa „Crisuri” precipitatiile abundente din ultima perioada au dus la cresterea debitelor raurilor afectand 13 localiati din judetele Bihor, Hunedoara si Arad. Statiile hidrometrice din bazin au inregistrat precipitatii record pentru aceasta perioada si anume 87,9 l/mp la Moneasa (jud. Arad), 30,6 l/mp la Vata de Jos (jud. Hunedoara), 58,5 l/mp la statia hidrometrica Pietroasa de pe Crisul Pietros (jud. Bihor), 56,1 l/mp la statia hidrometrica Pocola (jud. Bihor), si 73 l/mp la statia hidrometrica Lesu.

  In judetul Bihor, au fost afectate localitatile: Dobresti, Cornisesti, Topa de Sus, Hidisel, Pomezeu, Hidis, Padurea Neagra, Buntesti si Martihaz.
  „Din pacate apele au adus si deseuri lasate necontrolat pe maluri. Acum, dupa retragerea apelor va trebui intervenit in forta pentru a strange mormanele de gunoaie. Populatia trebuie sa constientizeze ca deseurile aruncate pe cursurile de apa nu doar polueaza ci sunt un pericol la ape mari intrucat pot bloca scurgerea pe anumite tronsoane” a declarat Dumitru Voloseniuc, director A.B.A Crisuri.

  Se retrag apele

  La ora actuala, in bazinul hidrografic Crisuri cotele sunt depasite pe Crisul Alb si pe Crisul Negru, respectiv in localitatile Zerind si Chisineu Cris dar debitele sunt in scadere. Aceste cursuri de apa sunt in continuare monitorizate dar spun specialistii acestia vor iesi azi de sub incidenta codului dat fiind ca nu se mai anunta precipitatii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.