Drum si terenuri distruse de utilajele celor care exploateaza padurea

0
396
Drum ?i terenuri distruse de utilajele celor care exploateaz? p?durea
Drum şi terenuri distruse de utilajele celor care exploatează pădurea
Drum si terenuri distruse de utilajele celor care exploateaza padurea
Drum si terenuri distruse de utilajele celor care exploateaza padurea

Mai multe familii care au case si terenuri pe raza satului Varfu Dealului, comuna Partestii de Jos, au reclamat faptul ca drumul de acces catre proprietatile lor este distrus de utilajele ocolului silvic care exploateaza padurea din zona.

Oamenii sustin, de asemenea, ca si unele dintre terenurile pe care le detin au fost incalcate abuziv si distruse de autovehiculele care au facut practic drumuri paralele pe suprafetele lor.

Nu mai putin de 11 familii au facut o sesizare catre Ocolul Silvic Solca si Primaria Partestii de Jos prin care semnaleaza aceasta problema.
„Drumul a devenit deja impracticabil din cauza utilajelor folosite la exploatarea forestiera, s-au format deja alte drumuri pe terenurile oamenilor, iar semnele de hotar au fost distruse”, se arata in sesizarea depusa la cele doua institutii.

Semnatarii sesizarii respective le cer autoritatilor locale sa ia masuri sa repare drumul si sa stopeze folosirea terenurilor oamenilor drept cai de acces si spatii de depozitare.

Constantin Papuc este unul dintre cei care au casa pe respectivul drum. El explica ca drumul este distrus in fiecare an de utilajele care aduc lemne din padure si ca nimeni nu ia nici o masura.

„Nu putem sa ajungem la terenurile si la casele noastre, cu masinile nici nu se pune problema. Sunt santuri de jumatate de metru. Au scos lemnul cu Taf-uri, cu tractoare. Au stricat tot. Pe terenurile oamenilor s-a mai facut inca un drum de aproape zece metri latime”, explica Constantin Papuc.

Contactat telefonic, primarul din Partestii de Jos, Ioan Toma, a dat asigurari ca drumul va fi readus la starea initiala in doua-trei saptamani.
„Stiu de problema. Am luat legatura cu seful de ocol si mi-a spus ca termina exploatarea zilele acestea, iar drumul va fi refacut. Il vom readuce la starea initiala. Este interesul si obligatia noastra. Pe viitor, vor face exploatare doar iarna, pe zapada, astfel ca drumul sa nu aiba de suferit. Stiu ca unii proprietari de terenuri au intelegeri cu cei de la ocol, pentru a le permite depozitarea materialului lemnos pe suprafetele lor”, a declarat Ioan Toma.Citeste mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-03-19/Drum-si-terenuri-distruse-de-utilajele-celor-care-exploateaza-padurea#ixzz2O4Po7pim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.