Secretarul general al ONU se asteapta la un an plin de provocari

  0
  423

  Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a atentionat ieri pe liderii comunitatii internationale ca lumea se confrunta cu o vasta serie de provocari in urmatorul an, de la combaterea incalzirii globale si a saraciei la incetarea conflictului din Darfur si promovarea pacii in Orientul Mijlociu, transmite AP.

  „”Ma astept ca anul care vine sa fie unul dintre cei mai plini de provocari din istoria noastra, dar sunt sigur ca impreuna il putem face unul din cei mai succes. Pentru aceasta trebuie sa dam mai putina atentie retoricii si mai multa atentie rezultatelor””, a subliniat Ban Ki-moon in deschiderea reuniunii ministeriale anuale a Adunarii Generale a ONU.

  In primul sau discurs rostit la acest nivel in calitate de secretar general al ONU, inaltul diplomat sud-coreean a facut apel la autoritatile din Myanmar sa dea dovada de retinere in fata manifestatiilor care au loc in ultimele zile in statul asiatic impotriva juntei militare.

  „”Urmarim indeaproape evenimentele din Myanmar si chemam din nou autoritatile sa manifeste retinere si sa angajeze un dialog cu toti participantii la procesul de reconciliere nationala””, a spus Ban Ki-moon, citat de AFP. Secretarul general al ONU a precizat ca emisarul sau special pentru Myanmar, Ibrahim Gambari, va efectua „”foarte curand”” o vizita in aceasta tara.

  El a reiterat totodata ca ONU doreste sa joace un rol important in „”promovarea negocierii politice si a reconcilierii nationale in Irak””, adaugand, in franceza, ca „”multilateralismul s-a intors””, aluzie la perioada 2002-2003, cand SUA au lansat razboiul din Irak, fara avizul Natiunilor Unite.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.