Sedentarismul poate ucide

0
361

Sedentarismul, statul prea mult la birou si exercitiile fizice foarte putine pot duce la dezvoltarea de boli de inima, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de doctorii de la Karolinska Institute si Swedish School of Sport and Health.sedentarismul

Cu cat oamenii petrec mai mult timp la birou sau cu cat sunt mai sedentari, cu atat exista un risc mai mare sa devina obezi si sa aiba diabet, boli de inima sau chiar cancer. Studiul publicat in British Journal of Sports Medicine si citat de Bloomberg.com arata ca pericolul exista si la persoanele care fac foarte putine exercitii fizice.

Specialistii in sanatate au creat diverse programe pentru a incuraja oamenii sa faca sport cel putin 2,5 ore pe zi, in fiecare saptamana. De asemenea, oamenii ar trebui sa urce mai des pe scari in loc sa ia liftul, sa mearga pe jos la magazin si sa ia cel putin o pauza de cinci minute intr-o zi petrecuta la birou.

„In societatea stresanta din ziua de astazi, aceste masuri ar putea incuraja multi oameni care au probleme sa faca sport. Cercetarea noastra a aratat ca orice activitate fizica are un impact benefic asupra organismului”, au scris specialistii.

De exemplu, fiecare ora petrecuta de femei in fata televizorului creste riscul aparitiei unor complicatii la inima cu pana la 26%, indiferent daca fac sport sau nu.

„Persoanele care nu fac sport frecvent isi prelungesc situatia daca prefera sa fie sedentare in continuare”, se mai arata in studiu.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.