Seful Garzii de Mediu Bihor si un subaltern, retinuti de procurorii DNA Oradea pentru mita – surse

  0
  291
  Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
  Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
  Seful Garzii de Mediu Bihor si un subaltern, retinuti de procurorii DNA Oradea pentru mita – surse

  Seful Garzii de Mediu Bihor, Gheorghe Ratiu, si un subaltern al sau, Gabriel Varga, au fost retinuti, miercuri, de procurorii DNA Oradea intr-un caz in care sunt cercetati in total cinci comisari ai institutiei, dar si alte persoane, pentru mai multe fapte de coruptie, afirma surse judiciare.

  Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea au emis, miercuri, o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele sefului Garzii de Mediu Bihor, Gheorghe Ratiu, si al unui subaltern al acestuia, Gabriel Varga, in timp ce un al treilea comisar de mediu, Mugur Popa, a primit interdictie de a parasi localitatea.

  Conform surselor citate, masurile au fost luate intr-o ancheta in care sunt cercetati in total cinci comisari ai Garzii de Mediu Bihor: Gheorghe Ratiu, Gabriel Varga si Mugur Popa pentru luare de mita, Sorin Tamas si Cornel Viorel Mihalceanu – pentru abuz in serviciu.

  In acelasi dosar mai sunt anchetati un inspector din cadrul Agentiei de Protectia Mediului Bihor, Adina Laura Rosca, pentru fals intelectual, dar si trei oameni de afaceri din Bihor, pentru instigare la fals intelectual, respectiv dare de mita, spun sursele mentionate.

  Potrivit acelorasi surse, in cazul comisarilor Ratiu, Varga si Popa, procurorii DNA au stabilit faptul ca, in cursul anului 2012, au pretins intre 200 de lei si 2.000 de lei in timpul controalelor, pentru a nu da sanctiuni contraventionale, iar in cazul lui Tamas si al lui Mihalceanu – ca ar fi falsificat unele acte de control la solicitarea sefului lor, Gheorghe Ratiu.

  Sursele citate mai spun ca, la randul sau, inspectorul APM Bihor Adina Laura Rosca este suspectat ca a completat in fals o nota de constatare necesara unui om de afaceri bihorean pentru obtinerea unor fonduri europene.

  Conform surselor citate, omul de afaceri achizitionase utilaje in cadrul unui program FADR, iar Rosca, impreuna cu reprezentanti ai Garzii de Mediu Bihor, avea obligatia sa verifice impactul pe care folosirea acestora l-ar avea asupra mediului.

  „Controlul nu s-a facut, nota de constatare fiind intocmita in fals”, au explicat sursele citate, adaugand ca acel om de afaceri este cercetat pentru instigare la fals.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.