BERD finanteaza cu 50 mil. euro doua parcuri eoliene

0
377
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
BERD finanteaza cu 50 mil. euro doua parcuri eoliene

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finanteaza cu 50 de milioane de euro operarea, de catre compania portugheza EDP Renovaveis (EDPR), a doua parcuri eoliene in Moldova si Dobrogea, la Vutcani (Vaslui) si Sarichioi (Tulcea). BERD acorda imprumutul companiei VS Wind Farm SA, la care actionarul majoritar este EDPR, se arata intr-un comunicat al bancii.

Imprumutul este format dintr-o linie de 25 de milioane de euro de la BERD, iar restul fondurilor sunt asigurate de banci comerciale. Aceasta este a treia finantare acordata de BERD pentru un proiect operat de EDPR in sectorul energiei regenerabile din Romania, dupa creditele de anul trecut pentru parcurile eoliene de la Cernavoda si Pestera.

„BERD va continua sa sustina structuri de finantare pentru proiecte in sectorul energiei regenerabile din Romania”, a declarat directorul BERD pentru energie, Nandita Parshad.

Pana in prezent, BERD a investit circa 6 miliarde de euro in Romania, in peste 315 proiecte. Capacitatea parcului de la Vutcani este de 24 MW, iar a celui de la Sarichioi de 33 MW. EDPR este al treilea mare producator de energie eoliana la nivel mondial. Compania mai detine parcurile eoliene Pestera (judetul Constanta), o capacitate instalata de 90 MW, si Cernavoda Power, de 138 MW, acesta din urma fiind unul dintre cele mai mari din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.