Seminar despre protectia mediului la Episcopia Severinului si Strehaiei

Consiliul Jude?ean Mure? a demarat cea mai ampl? campanie de informare din ?ar? pe un proiect finan?at prin POS
Seminar despre protectia mediului la Episcopia Severinului si Strehaiei
Seminar despre protectia mediului la Episcopia Severinului si Strehaiei

Sala de festivitati „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului si Strehaiei a gazduit astazi seminarul de informare cu tema „Protectia mediului si controlul poluarii”.

Prin intermediul acestui seminar angajatii Episcopiei Severinului si Strehaiei au fost informati cu privire la legislatia de actualitate in domeniul protectiei mediului. Au fost prezentate si dezbatute de asemenea si aspectele practice ale aplicarii reglementarilor de mediu pentru protectia apelor si ecosistemelor acvatice, protectia calitatii aerului, solului si subsolului, infiintarea sau extinderea cimitirelor, gestiunea deseurilor si arii naturale protejate.

“Ne aflam in a 32-a luna de implementare a proiectului <<Pregatirea resurselor umane pentru valorificarea si promovarea patrimoniului cultural national>>. In perioada 4-11 februarie, in Episcopia Severinului si Strehaiei si in cele 5 protoierii din judetul Mehedinti au loc 6 seminarii de informare cu privire la protectia mediului si controlul poluarii pentru angajatii acestor institutii. Pe parcursul proiectului am mai derulat cursuri in domeniul muzeografiei, IT, limba engleza si gestiunea bunurilor de patrimoniu. Ne bucuram ca astazi sunt aduse in discutie probleme legate de controlul poluarii, dar si de actualitate, cum ar fi problema cimitirelor, un subiect care ne vizeaza in mod direct”, a declarat pr. George Daniel Achim, sef centru perfectionare Drobeta-Turnu Severin.

Dr. ing. Marilena Faier, lector in cadrul seminarului, a vorbit despre importanta cunoasterii normelor legate de ocrotirea mediului inconjurator: “In cadrul acestui proiect, am fost invitata sa le vorbesc angajatilor Episcopiei Severinului si Strehaiei, in vederea expunerii unor informatii si notiuni despre protectia mediului, tocmai pentru a incerca sa dobandim un comportament ecologic, un comportament prietenos fata de natura. In acest sens a fost vizata comunicarea unor notiuni de legislatie si norme de protectie a mediului. Participantii la seminar au avut posibilitatea sa ia la cunostinta despre poluarea cu nitrati si despre modul in care legislatia de protectie a mediului se integreaza in celelalte domenii de activitate, inclusiv in cadrul evaluarii momunentelor istorice sau al celor cu valoare de patrimoniu, inscrise in lista UNESCO. Au mai fost aduse in discutie sanctiunile pe care le pot primi persoanele fizice sau juridice in momentul in care nu respecta conditiile de mediu”.

Participarea la acest seminar de informare are la baza principiul egalitatii de sanse si principiul non-discriminarii si se realizeaza fara conditionari, deosebiri, excluderi, preferinte, restrictii bazate pe criterii de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, gen, varsta, handicap, situatie sau responsabilitate familiala si alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directa sau indirecta.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului: “PREGĂTIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA SI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NATIONAL” – POSDRU/81/3.2/S/53777. Proiectul vizeaza cresterea gradului de adaptabilitate al angajatilor, asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca si promovarea formelor flexibile de organizare a muncii prin metode inovatoare si noi practici de lucru in domeniul patrimoniului cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *