Seminar economic Romania-Japonia „Oportunitati de afaceri in domeniul mediului”

  0
  476
  Seminar economic Romania-Japonia
  Seminar economic Romania-Japonia "Oportunitati de afaceri in domeniul mediului"
  Seminar economic Romania-Japonia "Oportunitati de afaceri in domeniul mediului"
  Seminar economic Romania-Japonia "Oportunitati de afaceri in domeniul mediului"

  Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior (JETRO) si Ambasada Japoniei la Bucuresti impreuna cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania (UCCIBR), au organizat seminarul economic „Oportunitati de Afaceri in Domeniul Mediului”.Acest document se refera la: seminar economicRomania-Japonia,mediu„In conditiile actualei crize globale consider ca acest seminar, prin tematica si expunerile care vor fi prezentate va contribui la extinderea cooperarii romano-japoneze in domeniul energetic si nu in ultimul rand la accelerarea masurilor care sa conduca la utilizarea rationala, eficienta si pragmatica a resurselor de energie in scopul sporirii gradului de securitate ecologica”, a declarat in deschiderea evenimentului prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, Vicepresedinte al CCIR si Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.

  E.S. Dl. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei in Romania, prezent la acest eveniment, a vorbit publicului despre modalitatea prin care Japonia a reusit sa devina lider mondial in domeniul conservarii energiei si al protectiei mediului precizand in final: „cred ca exista un potential enorm de cooperare bilaterala in acest sector”.

  Reprezentantul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, dl. Tudor serban, a prezentat delegatiei japoneze principalele proiecte energetice in care Romania este implicata in momentul de fata: infiintarea unei companii de stocare a dioxidului de carbon, participarea la construirea de coridoare de transport a gazelor si petrolului, investitii in proiecte hidroenergetice, a energiilor regenerabile si alternative.

  La seminar au participareat reprezentanti a 30 de companii japoneze de mediu care sunt prezente in Europa, printre care: Mitsubishi Electric Europe, Sony Deutschland, Cobelco Eco-Solution, Sumitomo Mitsui Banking Corporation din Duesseldorf, Reprezentanta Marubeni din Bucuresti.

  La sfarsitul lui 2009 schimburile bilaterale romano-japoneze se ridicau la un volum de 268 milioane Euro. In prezent in Romania exista 231 societati mixte romano-japoneze cu capital social investit de 161.068,8 Euro.

  Telefon: 021/319.00.94
  e-mail: [email protected]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.