Semnal de alarma asupra gradului de poluare din Timisoara: Protest inedit, cu masti de gaze, sub sloganul „Timisoara pute!”

  0
  354
  Semnal de alarmă asupra gradului de poluare din Timişoara: Protest inedit, cu măşti de gaze, sub sloganul "Timişoara pute!"
  Semnal de alarma asupra gradului de poluare din Timisoara: Protest inedit, cu masti de gaze, sub sloganul "Timisoara pute!"
  Semnal de alarma asupra gradului de poluare din Timisoara: Protest inedit, cu masti de gaze, sub sloganul „Timisoara pute!”

  Un grup de locuitori ai orasului de pe Bega incearca sa traga un semnal de alarma asupra gradului de poluare din Timisoara, iar metoda aleasa este una inedita: in fiecare sambata, invita timisorenii la o poza de grup, poza in care fiecare persoana poarta o masca.

  Evenimentul ad-hoc a debutat saptamana trecuta si a adunat opt timisoreni. La a doua editie, participarea a crescut notabil, fiind prezenti in poza, cu masti chirurgicale sau masti de gaze, peste 30 de timisoreni. Scopul declarat al pozei de grup din fiecare sambata este acela de a atrage atentia asupra aerului poluat din oras, de la ambrozie, praf, noxe, si pana la inamicul principal, un mare producator de anvelope, a carui fabrica, spun protestatarii, ar trebui mutata in afara orasului.

  „Am vrut sa luam atitudine fata de o problema cunoscuta de multi timisoreni. E dreptul nostru, acela de a avea aer curat. Este o initiativa a unui grup de cetateni ai orasului fara sa aiba in spate vreo asociatie sau organizatie de orice fel. Sper sa ne coagulam ca spirit civic si sa avem cat mai multi reactie fata de ceea ce fac sau de ceea ce nu fac autoritatile”, a spus Ciprian Baciu, unul dintre organizatori.

  Actiunea a debutat sambata trecuta, cand in poza de grup au aparut opt persoane, iar dupa popularizarea actiunii pe Facebook, in aceasta sambata au fost 31 de timisoreni cu masti.

  Mesajul initial, care a insotit prima poza distribuita pe retelele de socializare, suna in felul urmator:

  „Adevarul e ca PUTE!

  Adevarul e ca in Timisoara PUTE!

  Adevarul e ca atunci cand sesizezi acest fapt, poluatorul pune filtrele si organul de control nu sesizeaza ca PUTE!

  Adevarul e ca practica unei corporatii poluatoare PUTE!

  Adevarul e ca autoritatile sunt in cardasie cu ei si asta PUTE!

  Adevarul e ca habar nu aveti cati suntem cei care simtim ca PUTE!

  Adevarul e ca avem simturi si simt civic si ca PUTEM sa schimbam ceva!”

  Organizatorii ii invita pe timisoreni sa se alature pozei de grup in fiecare sambata, la ora 18.30.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.