Semnele activitatilor nucleare siriene se inmultesc alarmant

  0
  381
  Nuclearelectrica va deveni mult mai profitabil? dup? liberalizarea pie?ei de energie
  Nuclearelectrica va deveni mult mai profitabilă după liberalizarea pieţei de energie
  Semnele activitatilor nucleare siriene se inmultesc alarmant

  SUA au sesizat Agentia internationala pentru energie atomica (AIEA ) – miercuri, la Viena – ca experti ai ONU au descoperit semne accentuate despre activitati nucleare secrete ale Siriei, iar aliatii lor europeni insista asupra necesitatii de a examina mai indeaproape lipsa de transparenta siriana, informeaza Agerpres.

  AIEA studiaza informatiile americane potrivit carora Siria se afla in stadiul de finalizare a construirii unui reactor nuclear de conceptie nord-coreeana, presupus a fi destinat sa produca plutoniu destinat bombelor, cand aviatia israeliana l-a bombardat in 2007, punand capat acestei tentative. De altfel, fotografii luate din satelit inaintea raidului israelian aratau o structura care semana unui reactor nuclear.

  Agentia onusiana a anuntat luna trecuta ca inspectorii sai au relevat – in esantioanele prelevate in cursul unei vizite autorizate de Siria in luna iunie 2008, in locul bombardat situat la Al Kibar – urme de uraniu suficiente pentru a constitui o descoperire ‘semnificativa’.

  Raportul AIEA mai arata ca Siria – invocand ratiuni de securitate nationala – ignora numeroasele cereri ale agentiei de a permite noi vizite ale expertilor sai la fata locului, precum si solicitarile de documente care sa sustina afirmatiile Damascului ca tinta Israelului fusese doar o cladire militara clasica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.