Sfarsitul lumii nu vine in 2012: Omenirea va mai rezista 16 milioane de ani, spun cercetatorii

0
277

Viata pe Pimant dispare la fiecare 27 de mil. de ani! Pana la urmatoarea extibctie mai sunt 16 milioane de ani. Concluzia apartine unor cercetatori de la Universitatea din Kansas si Institutul Smithsonian din Washington.sfarsitul lumii

In anii ’80, cercetatorii credeau ca disparitiile regulate ale vietii de pe Pamant ar putea avea legatura cu o stea pitica intunecata, care se presupune ca ar orbita Soarele la o distanta de 1-2 ani lumina, numita Nemesis. Teoria sustinea ca, la fiecare 27 de milioane de ani, steaua Nemesis trece prin Norul lui Oort, trimitand in sistemul solar o ploaie de asteroizi de mari dimensiuni.

Cercetatorii sustin ca Norul lui Oort, care se afla la aproape un an lumina fata de Soare si care este format din praf si gheata, ar fi cauza formarii cometelor care traverseaza sistemul solar.

Care sunt cauzele extuinctiei ciclice

In prezent, oamenii de stiinta nu mai cred ca orbita stelei Nemesis are vreo legatura cu extinctia ciclica a vietii pe Terra, deaorece ea s-a modificat de-a lungul timpului.

Ultima catastrofa de asemenea proportii a avut loc acum 11 milioane de ani, cand 10% din viata de pe Pamant a fost distrusa. Astfel, omenirea mai are intre 6 si 16 milioane de ani pana la urmatoarea extinctie.

Un comitet international alcatuit din 41 de oameni de stiinta au analizat o serie de studii efectuate in ultimii 20 de ani, incercand sa confirme cauza extinctiei din Cretacic-Tertiar (KT), care ar fi creat un „mediu diabolic”, in urma cu 65 de milioane de ani, ce a cauzat disparitia a peste jumatate din totalul speciilor de pe planeta. De altfel, prabusirea unui asteroid urias pe Pamant este singura explicatie plauzibila pentru disparitia dinozaurilor, potrivit oamenilor de stiinta, care au incercat sa se puna de acord in privinta acestei teorii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.