Si-a facut gradina zoologica in ograda

0
1070

Un sucevean creste in curtea casei sale 300 de animale exotice. Pasiunea lui pentru necuvantatoare este atat de mare incat se gandeste sa lase balta afacerile si sa se ocupe exclusiv de vietuitoare.
gradina zoologica personala
In anul 2004, Dorin Soimaru, de 45 de ani, din comuna Ilisesti, judetul Suceava, a adus acasa o pereche de lei, despre soarta carora citise in ziare. Leii erau costelivi, plini de raie si cu degeraturi, dar foarte curand i-a pus pe picioare.

Asa a inceput sa aduca si alti „chiriasi” in ograda sa. Acum, are doi lei, doua leoaice si o pereche de tigri care au un pui, nascut anul trecut in captivitate. Cu timpul, menajeria sa a crescut.

Acum, pe cei aproximativ 5.000 de metri patrati de teren creste maimute, porci spinosi, ratoni, o veverita de noapte zburatoare si un exemplar de broasca testoasa de apa, din specia cantor gigant. Soimaru spune ca se intelege de minune cu animalele si nu-i place sa fie considerat „dresor”.

„Exista un atasament reciproc atunci cand cresti un animal. Aceasta legatura imi permite sa ma apropii de ele. Eu nu dresez nici o vietate, sunt doar prieten cu ele”, spune crescatorul.

Suceveanul recunoaste ca hobby-ul sau este scump si ii inghite intreg profitul micii sale afaceri. „Castig noua lei intr-o zi, iar animalele consuma zece. Am noroc cu unele firme si abatoare si cu cativa medici veterinari care m-au mai ajutat”, subliniaza Dorin Soimaru. El se gandeste ca, din luna mai, sa deschida menajeria publicului.

Sursa: Click

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.