Intr-o tacere aproape totala, astazi a trecut Ziua Pamintului. Din 1970 incoace, pe 22 aprilie, se marcheaza ziua de lupta impotriva poluarii si a problemelor climaterice.
ziua pamantului
Reducerea efectelor poluarii nu e doar o moda, ci a devenit o necesitate. Conform unui articol aparut in Boston Globe, tot mai multe competitii de maraton incearca sa devina cit mai ecologice cu putinta.

Astfel, la maratonul de la Austin (Texas) se ofera participantilor tricouri facute din materiale organice iar energia electrica necesara organizarii evenimentului e produsa de generatoare solare. La Toronto, sacii de plastic oferiti odata cu kit-ul de participare sunt acum biodegradabili. Ba chiar, cei care au terminat triatlonul de la Portland au primit medalii de participare facute din parti reciclabile de bicicleta.

Chiar si o competitie venerabila precum Maratonul de la Boston, ajunsa la a 113-a editie, s-a adaptat realitatilor. Anul acesta traditionalele motociclete ce insotesc alergatorii din fruntea cursei au fost inlocuite cu scutere electrice, autobuzele ce au transportat atletii la linia de start au folosit diesel iar apa a fost oferita in sticle fabricate din plastic cu o concentratie redusa.

Preluind ideea si ducind-o – aparent – la extrem, site-ul Runners World vine cu o idee nastrusnica. De ce maratonistii nu ar alerga goi? Nu ar mai fi astfel nevoie ca echipamentul de alergare sa fie ulterior spalat, economisindu-se energie electrica, apa, detergent. Exista totusi si maratoane pentru nudisti, chiar daca acestea nu sunt animate de ideea protejarii mediului.

Ideea nuditatii a fost preluata nonsalant si cu inteligenta intr-o reclama la… incaltari de alergare.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.